Mano Gargždai



Tiesos paieškos nepasiteisino: Taryba rinksis į neeilinį posėdį

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Taryboje nepritarta strateginio veiklos plano 2018–2020 m. pakeitimams. K. Abromavičiūtės nuotr. Taryboje nepritarta strateginio veiklos plano 2018–2020 m. pakeitimams. K. Abromavičiūtės nuotr.

Vakar vykusiame Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo svarstoma ir sprendžiama, ar pritarti strateginio veiklos plano 2018–2020 m. pakeitimams. Aštrias diskusijas sukėlęs klausimas buvo nepriimtas, tačiau dėl jo pakartotiniam svarstymui Taryba rinksis į neeilinį posėdį lapkričio 5 dieną.

 

Domėjosi keliais

Posėdyje Tarybos narys Algirdas Liaudanskis domėjosi situacija dėl kelių: „Esame nusimatę, jog pėsčiųjų takus įrengsime pirmiausia tose vietose, kur kelią kerta moksleiviai, eidami į mokyklas. Nesuprantu, kodėl strateginiame plane siūloma mažinti lėšas pėsčiųjų takų įrengimui?“

Klaipėdos rajono savivaldybės statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus paaiškino, jog pinigai nėra mažinami. Pasak jo, projektuotojai iki gruodžio mėnesio nespės pateikti projektų, todėl apmokėjimą ketinama perkelti į kitus metus, o dabar lėšos nukreipiamos ten, kur jos labiausiai reikalingos.

Teirautasi ir dėl automobilių stovėjimo aikštelės prie Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos.

„Situacija ganėtinai nebloga. Užtruko derinimai su visomis suinteresuotomis pusėmis, tačiau, mano nuomone, aikštelę prie „Vaivorykštės“ gimnazijos pradėsime rengti dar šiemet“, – kalbėjo A. Ronkus.

Alfredas Šiaulys klausė, kaip šiemet Savivaldybei sekasi panaudoti keliams ir infrastruktūrai skirtus pinigus.

„Praėjusiais metais mus apvylė orai bei rangovas, vykdęs Karklės kelio rekonstrukcijos darbus. Todėl šiemet ir stengiamės lėšas kuo racionaliau paskirstyti, kad jos iki gruodžio 15 dienos būtų panaudotos“, – tęsė skyriaus vedėjas.

Tiesa, lėšų perskirstymas užkliuvo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovei Reginai Kernagienei, kuri kreipdamasi į Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėją Raimondą Kučinskaitę, piktinosi, kodėl apie tokius lėšų kilnojimus yra sužinoma tik per posėdį, o sprendimas nebuvo svarstomas Komitetuose.

Repliką Tarybos narei švystelėjo Vaclovas Macijauskas: „Jūs klausiate, kodėl sprendimas pateikiamas tik dabar, o aš klausių jūsų, kodėl jūs kiekvieną kartą siūlote vis neeilinius klausimus? Gal, mielieji, pirma apsižvalgykime aplink save ir tik tada pulkime kitus. Kodėl jūs klausiate skyriaus vedėjos, juk ji ne pati sugalvojo tuos pakeitimus? Čia kažkas, atsiprašau, su kažkuo permiegojo ir pasiūlė tokį naują variantą.“

 

Opozicija nebalsavo

Visgi labiausiai nuomonės susikirto, vos tik opozicijos nariai iškėlė tik ką visuomenėje ir žiniasklaidoje išdiskutuotą aktualiją – pasipiktinimo bangą sukėlusią, papildomų 20 tūkst. eurų lėšų Savivaldybės reprezentacinėms išlaidoms, temą.

„Mes turime tokį „saliamonišką“ pasiūlymą – atstatyti teisybę po praėjusio Tarybos posėdžio, sumažinti valdančiosios daugumos rinkimines išlaidas“, – teigė Nerijus Galvanauskas.

Jam pritarė ir konservatorių frakcijos pirmininkė Rasa Petrauskienė.

Netrukus N. Galvanauskas neatlyždamas tęsė ir pasiūlė Tarybai už reprezentacinėms išlaidoms skirtų lėšų sumažinimą balsuoti alternatyviai. Merui Vaclovui Dačkauskui nespėjus paskelbti balsavimo pradžios, jį pertraukė Žemaičių frakcijos pirmininkas Raimondas Simonavičius, teigdamas, kad balsavimu bus pažeistas 16 reglamento punktas, kuris numato, jog pasiūlymas turėjo būti pateiktas prieš 24 valandas.

Tarybos narys citavo: „Tarybos posėdžio darbotvarkė gali būti papildyta ar pakeista Tarybos sprendimu <…>, jei dėl šių siūlymų sprendimų projektai įregistruoti ne vėliau kaip prieš 24 valandas iki posėdžio pradžios.“

Salėje kilo šurmulys, opozicija stojo piestu. Anot jos, N. Galvanausko pasiūlymas yra tik sprendimo koregavimas, o ne naujas sprendimo projektas.

„Labai džiaugiuosi už kolegą R. Simonavičių. Jis prašosi papildomo darbo užmokesčio, nes perėmė Tarybos teisininko ir sekretoriato pareigas“, – teigė Audronė Balnionienė.

Galiausiai buvo balsuojama pagal pateiktą sprendimo projektą, tačiau pasipiktinimo neslepiantys opozicijos nariai vienas per kitą garsiai reikšdami nuomonę ragino už strateginio plano pakeitimus nebalsuoti. Tad sprendimui priimti nepakako balsų, už balsavo vos 12 Tarybos narių.

 

Laidė strėles merui

Tačiau ir po balsavimo aistros nerimo. Opozicijos nariai svaidėsi kaltinimais merui, jog dėl tokių veiksmų turės kentėti tie, kam šiuo metu labiausiai reikalingos lėšos, pavyzdžiui, rajono švietimas.

Repliką po balsavimo išsakęs Vaclovas Macijauskas mero prašė įsiklausyti į kitų nuomonę bei valdyti situaciją.

„Buvo pateiktas siūlymas, kuriuo norėta pakoreguoti tik vieną eilutę. Jūs šio koregavimo atsisakėte iš principo, dėl to ir nebuvo priimtas sprendimas“, – kalbėjo Tarybos narys.

Alfredas Šiaulys apgailestavo, jog posėdžiui vadovauja ne meras, o R. Simonavičius.

„Mes kalbame apie eilutę, kuri į svarstomo klausimo dėl strateginio veiklos plano pakeitimo sprendimo projektą yra net neįtraukta, todėl diskutuoti apie ją negalime“, – teigė R. Simonavičius.

Žodis buvo suteiktas ir Juridinio skyriaus pavaduotojui Vaidotui Jasui. Anot jo, pasiūlymas balsuoti dėl reprezentacinių išlaidų lėšų sumažinimo iš frakcijų narių nuskambėjo kaip alternatyvus sprendimo projektas, kuris pagal reglamentą turėjo būti pateiktas prieš 24 valandas iki posėdžio. V. Jasas paaiškino, jog priešingu atveju siūlymas turėjo būti suformuluotas kaip tam tikras strateginio veiklos plano eilutės pakeitimas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 360 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,