Logo
 Spausdinti šį puslapį

Policija primena: lankydami artimųjų kapus, nepamirškime pasirūpinti savo saugumu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Policijos departamento nuotr. Policijos departamento nuotr.

Artėjant Visų Šventųjų ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienoms, policija stiprina patruliavimą šalies keliuose, prie kapinių, kitose žmonių susibūrimo vietose. Į pagalbą pasitelkiami policijos rėmėjai, Šaulių sąjungos atstovai, pilietiški bendruomenės nariai.

 

Policijos pareigūnai tikisi, kad savivaldybių administracijos pagal galimybes tinkamai apšvies gyvenviečių (miestų) kelius, vietas prie kapinių, o kelius prižiūrinčios įmonės apribos vykdomus kelio darbus, siekiant išvengti transporto priemonių spūsčių.

Nuo savaitės vidurio, turėdami ketvirtadienį (lapkričio 1 d.) poilsio dieną, daugelis žmonių vyks pas gimines, lankys artimųjų kapus, dėl to transporto priemonių srautai, palyginti su įprastu savaitgaliu, bus gerokai intensyvesni visuose šalies keliuose. Policija, atsižvelgdama į tai ir kartu siekdama tinkamai užtikrinti viešąją tvarką, eismo dalyvių saugumą, teisės pažeidimų ir nusikalstamų veikų prevenciją, skiria maksimalias viešosios policijos pareigūnų pajėgas dirbti keliuose.

Policijos pareigūnų mišrusis patruliavimas stiprinamas jau nuo šiandien, patruliavimo maršrutai nukreipiami į tas vietas, kuriose dažniau įvyksta teisės pažeidimai, ypatingas dėmesys skiriamas patruliavimui prie kapinių, saugaus eismo priežiūrai, tvarkingą automobilių statymą, taip pat darbui tamsiuoju paros metu.

Pareigūnai, patruliuojantys valstybinės reikšmės keliuose, daugiausia dėmesio skirs tinkamai reguliuoti eismą, kad nesusidarytų transporto priemonių spūstys ir taip būtų išvengta žmonių nepasitenkinimo. Policijos pareigūnai kartu su savo padėjėjais prireikus teiks visokeriopą pagalbą asmenims, vykstantiems lankyti artimųjų kapų, atkreips vairuotojų, kitų eismo dalyvių dėmesį į eismo sąlygas.

 

Policija primena gyventojams:

Prieš vykdami į kelionę pasidomėkite, ypač vairuotojai, važiavimo sąlygomis. Naudingos informacijos rasite Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos interaktyvioje sistemoje eismoinfo.lt (kelių eismo intensyvumas, oro sąlygos, eismo ribojimai).

Siekdami išvengti netikėtumų kelyje, iš anksto pasirūpinkite savo transporto priemonės technine būkle (padangos, šviesos prietaisai, stiklo valytuvai, jų plovimo skystis ir pan.). Turėkite savo transporto priemonėje sustojimo ženklą, atsarginį ratą, gesintuvą (-us), pirmosios pagalbos rinkinį (-ius), ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, jos prireiks (užsivilksite) sustojus tamsiuoju paros metu neapšviestame kelyje.

Jei įmanoma, į tolesnę kelionę išvykite ankstėliau, neskubėkite.

Pasirūpinkite savo turto sauga. Palikdami automobilį (kitą transporto priemonę) nors ir trumpam, visada patikrinkite, ar įjungta, ar patikimai veikia apsaugos sistema. Niekada nepalikite atrakintų automobilio durų, atidarytų langų, stoglangių, matomoje vietoje – rankinių, mobiliųjų telefonų, dokumentų, kitų vertingų daiktų. Rankines, dokumentus pasiimkite su savimi, nepalikite jų transporto priemonėje. Išvykdami iš namų, nepalikite atidarytų langų, užrakinkite duris, įjunkite apsaugos sistemos priemones, paprašykite liekančių kaimynų, kad pasidomėtų, ar svetimi (įtartini) asmenys nesidomi paliktu butu (namu).

Svarbiausia, vairuotojai, prie vairo sėskite būdami blaivūs. Įvertinkite važiavimo sąlygas ir važiuokite tik saugiu greičiu, laikykitės saugaus atstumo iki kitos transporto priemonės, praleiskite pėsčiuosius, vykdykite kelio ženklų reikalavimus. Tiek vairuotojai, tiek keleiviai, užsisekite saugos diržus.

Tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui naudokime saugos priemones (ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, atšvaitą (-us), pasišvieskite kelią prožektoriumi, žibintuvėliu. Juk šios priemonės kainuoja gerokai mažiau nei žmogaus sveikata ar gyvybė.

Atsitikus nelaimei, pastebėjus įtartinus asmenis, skambinkite skubiosios pagalbos telefono numeriu 112.

Policija linki saugių kelionių, ramybės, tolerancijos vieni kitiems.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,