Mano Gargždai



Ugniagesiai primena: pagerbdami mirusiųjų atminimą, pasirūpinkime savo ir kitų saugumu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiais metais Lietuvoje gaisruose žuvo 69 gyventojai. Iš jų dėl neatsargaus rūkymo šalyje žuvo 19 gyventojų, dėl netvarkingų krosnių ir neišvalytų dūmtraukių užgeso 14 gyvybių, dėl neatsargus elgesio su ugnimi nutrūko 13-os žmonių gyvenimas.

 

Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis daugelis šalies gyventojų vyks lankyti artimųjų kapų. Ugniagesiai primena, kad tada itin išauga gaisrų ir avarijų keliuose rizika.

„Kad pagerbtų mirusiųjų atminimą, daugelis leidžiasi į kelią, kad aplankytų mirusių artimųjų kapus. Ugniagesiams tomis dienomis iš sudaužytų automobilių tenka traukti sužalotus ar net žuvusius žmones. Daugelio avarijų pavyktų išvengti, jei vairuotojai pasirūpintų, kad automobiliai būtų techniškai tvarkingi, taip pat jei nebūtų viršijamas greitis“, – sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Giedrius Vaičiulis.

Pasak jo, pagerbiant mirusiuosius, namuose uždegamos žvakės. „Deja, neretai išvažiuojama iš namų, o jos lieka neužgesintos. Todėl labai svarbu, kad žmonės nepamirštų, jog degančių žvakių negalima palikti be priežiūros. Nereikėtų leisti jų degti ir vaikams, nes jie tai gali bandyti pakartoti, kai suaugusiųjų nebus šalia. Išvykstant iš namų negalima palikti ir besikūrenančios krosnies ar židinio, privalu išjungti iš elektros tinklo ir šildymo prietaisus“, – pataria G. Vaičiulis.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, per penkerius metus vien lapkričio 1-ąją šalyje kilo 120 gaisrų, be to, ugniagesiams 16 kartų teko atlikti gelbėjimo darbus autoavarijose, iš sudaužytų automobilių buvo ištraukti trijų žuvusiųjų kūnai. Beje, daugelio gaisrų padariniai būna ypač skaudūs ir dėl pavėluoto ugniagesių gelbėtojų iškvietimo, todėl tik pastebėję gaisrą, nedelsdami kvieskite ugniagesius skubios pagalbos telefonu 112.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 270 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,