Logo
 Spausdinti šį puslapį

Profesinio mokymo įstaigos ruošiasi lapkričio viduryje prasidėsiančiam mokinių priėmimui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Lapkričio 14 d. prasidėsiantis pirmą kartą vykdomas žiemos priėmimas į profesinio mokymo įstaigas buvo aptartas per švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės susitikimą su profesinių mokymo įstaigų vadovais. Aptartos priėmimo sąlygos, terminai, pasirengimo darbai.

 

Kaip buvo skelbta anksčiau, nuo šių metų į profesines mokyklas galima stoti ne vieną, bet dukart per metus: vasarą arba žiemą. Žiemos priėmimas vyks lapkričio 14–gruodžio 14 d. Šis priėmimas gali būti ypač naudingas tiems, kurie šiemet baigė mokyklą ir vasarą dar nebuvo apsisprendę, ką veikti toliau, taip pat tiems, kurie įstojo į aukštąją mokyklą ir suprato, kad pasirinktos studijos – ne jiems.

Svarstantieji apie stojimą ypač kviečiami rinktis darbo rinkoje patrauklias profesijas: inžinerinės pramonės, gamybos ir perdirbimo, statybos ir informacinių technologijų. Kaip rodo analizė, šių specialistų labiausiai trūksta darbo rinkoje ir šie darbai gerai apmokami.

Per žiemos priėmimą bus galima stoti į modulines profesinio mokymo programas tų švietimo sričių, kuriose po šių metų rugpjūčio mėn. pasibaigusio priėmimo dar liko laisvų valstybės finansuojamų ir nefinansuojamų vietų. Stoti galės įvairaus išsilavinimo asmenys – įgiję pagrindinį ar vidurinį išsilavinimą, taip pat jo neįgiję ir turintys specialiųjų ugdymosi poreikių, baigę individualizuotas pagrindinio ugdymo ar socialinių įgūdžių programas.

Nebus priimama į tas profesinio mokymo programas, kurios vykdomos kartu su pagrindinio ar vidurinio ugdymo programa. Mokiniai, priimti per žiemos priėmimą, turėtų pradėti mokytis pagal pačios profesinio mokymo įstaigos nustatytą datą nuo 2019 m. pradžios, bet ne vėliau kaip vasario 4 d.

Profesinio mokymo įstaigoms 2018 m. iš viso buvo numatyta skirti 20,1 tūkst. valstybės finansuojamų vietų (2017 m. – 20,3 tūkst.), iš jų 3 tūkst. per vasaros priėmimą liko neužimta. Daugiausia laisvų vietų liko gamybos ir perdirbimo, informacijos ir ryšio technologijų, transporto srityse.

Žiemos priėmimas, kaip ir vasarą vykęs priėmimas, bus vykdomas centralizuotai internetu per LAMA BPO sistemą.

Žiemos priėmime dalyvausiančių profesinio mokymo įstaigų ir jų siūlomų mokymo programų sąrašas bus paskelbtas lapkričio 12 d. bendrojo priėmimo LAMA BPO interneto svetainėje www.lamabpo.lt.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,