Logo
 Spausdinti šį puslapį

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazistams – Prezidentės Dalios Grybauskaitės staigmena

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Veiviržėnų gimnazijos nuotr. Veiviržėnų gimnazijos nuotr.

Rugsėjo 21 dieną Klaipėdos r. Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos prezidentūra dalyvavo projekte „Signatarų takais 1918–2018“.

 

Šiame projekte taip pat dalyvavo Vilniaus Mykolo Biržiškos, Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio, Ukmergės Antano Smetonos bei Plungės r. Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijos.

Pirmasis susitikimas vyko Alsėdžiuose. Ten mus šiltai sutiko gimnazijos mokiniai. Dalyvavome šv. Mišiose Alsėdžių bažnyčioje, vykome prie Stanislovo Narutavičiaus kapo ir į jo gimtąjį dvarelį Brėvikių kaime. Toliau kelionė tęsėsi Telšiuose. Grįžus į gimnaziją mūsų laukė kūrybinės užduotys. Vieni keramikos dirbtuvėse kūrė suvenyrus signatarams, kiti domėjosi Alsėdžių krašto istorija. Vakare dalyvavome viktorinoje, kurioje galėjome patikrinti savo žinias apie Nepriklausomybės akto signatarus.

Antroji projekto dalis vyko spalio 29–30 dienomis, Vilniuje. Atvykę į sostinę, Mykolo Biržiškos gimnazijoje žiūrėjome mokinių teatro studijos vaidinimą apie patį Mykolą Biržišką. Susipažinę su gimnazijos bendruomene, vykome į Antakalnio ir Rasų kapines pagerbti Nepriklausomybės akto signatarų bei kitų kovotojų už laisvę. Pagerbę Lietuvai svarbius asmenis, vakarą praleidome kino teatre stebėdami kino filmą „Tarp pilkų debesų“, kurį žiūrėdami ne vienas nubraukėme ašarą dėl lietuvių tautai ištikusių tragiškų įvykių.

 

Veiviržėnų gimnazijos nuotr.

 

Turininga bei darbinga buvo ir antroji diena Vilniuje. Rytą pradėjome Valstybės pažinimo centre, kuriame sužinojome daugiau įdomių faktų apie Lietuvą, susipažinome su Lietuvos demografine situacija ir tarmėmis. Didžiausią įspūdį mums paliko Prezidentės Dalios Grybauskaitės apsilankymas Valstybės pažinimo centre. Nepaisydama savo įtemptos dienotvarkės, Prezidentė rado laiko pasidomėti vykdomu projektu, skirtu signatarams atminti, pasidalino savo idėja, kaip atsirado Valstybės pažinimo centras ir atsakinėjo į mūsų klausimus. Vėliau veiklą tęsėme Signatarų namuose. Ten kiekvienas trumpai pristatėme savo signatarą ir turėjome galimybę plačiau sužinoti apie kitus Lietuvos šviesuolius. Taip pat padovanojome Signatarų namams gražiausius ir meniškiausius suvenyrus. Labai įsiminė ir Vasario 16 dienos Nepriklausomybės akto originalas. Pamatę jį, mintimis prisilietėme prie istorijos, kuri svarbi kiekvienam lietuviui.

Galiausiai mūsų laukė atsisveikinimas su naujais draugais ir ilga kelionė namo, tačiau mes nenusiminėme, nes žinome, jog mus dar visus suves signatarų takai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,