Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dar vienos moksleivių kvadrato varžybos: pranašumą įrodė endriejaviškės

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Lapkričio 20 dieną Vėžaičių pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko Klaipėdos rajono kaimo vietovių mokyklų 2006 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių mergaičių kvadrato varžybos.

 

Jose norą dalyvauti pareiškė šešios komandos, tai moksleivės iš Dovilų, Endriejavo, Ketvergių ir Vėžaičių pagrindinių mokyklų, Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos bei Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos.

Iš pradžių varžybų dalyves pasveikino Vėžaičų pagrindinės mokyklos direktorė Dalia Baliutavičienė. Po to varžybų vyriausias teisėjas Valentas Marcinkevičius pristatė kvadrato žaidimo taisykles, atsakė į klausimus. Vėliau prasidėjo kovos.

Komandos burtų keliu buvo suskirstytos į du pogrupius, kur pirmąsias vietas iškovojusios komandos susitiko finale (dėl pirmos–antros vietų), o antrąsias vietas užėmusios – dėl trečios–ketvirtos absoliučioje įskaitoje.

A pogrupyje, kur žaidė Veiviržėnų, Dovilų ir Ketvergių komandos, vyko lygesnės kovos, iš anksto sunku buvo nuspėti, kuri komanda bus pirma, kuri – paskutinė. Čia nugalėjo Dovilų komanda, įveikusi abi savo varžoves vienodais rezultatais – 2:0 (Ketvergius 4:3 ir 4:2, bei Veiviržėnus 5:3 ir 5:4 po pratęsimo). Kovą dėl antros vietos pogrupyje tarp Ketvergių ir Veiviržėnų nesunkiai laimėjo veiviržėniškės rezultatu 2:0 (8:2 ir 8:2).

B pogrupyje burtai suvedė Endriejavo, Vėžaičių ir Plikių mokyklų komandas. Ypač gerai sukomplektuotos atrodė pirmosios dvi komandos. Nepaisant to, Plikių mergaitės priešinosi savo varžovėms ir pralaimėjo po ganėtinai atkaklių kovų: Vėžaičiams – 0:2 (2:8 ir 4:8) bei Endriejavui – 0:2 (7:8 ir 2:8). Kova B pogrupyje dėl pirmos vietos verta buvo finalo. Galop, nugalėjo Endriejavas rezultatu 2:0 (8:5 ir 8:7).

Jeigu kova mažajame finale (dėl trečios vietos) tarp Vėžaičių ir Veiviržėnų baigėsi vos prasidėjusi – nugalėjo vėžaitiškės rezultatu 2:0 (8:1 ir 8:0), tai dėl pirmos vietos intriga laikėsi bent jau pirmą kėlinuką. Dovilų mergaitės labai priešinosi fiziškai pajėgioms endriejaviškėms ir pirmąjį kėlinį pralaimėjo tik 7:8. O štai antram jėgų jau nebeužteko. Rezultatas – 8:1 ir Endriejavo pagrindinės mokyklos mergaičių triumfas.

Varžybų nugalėtojomis tapo: Gabija Genčiūtė (kapitonė), Ema Jurgutytė, Gabrielė Kuzminskaitė, Eva Eidukytė, Erika Genčiūtė, Deivilė Kuprytė, Auksė Vainiutė, Gabrielė Lengvinaitė, Evelina Šaltupytė ir Liucija Grudzinskaitė. Mergaites varžyboms parengė kūno kultūros mokytojas Arvydas Bušeckas.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,