Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vėžaičiuose kovojo jaunieji kvadratininkai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Lapkričio 21 dieną Vėžaičių pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko Klaipėdos rajono kaimo vietovių mokyklų 2006 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių berniukų kvadrato varžybos. Jose norą dalyvauti pareiškė septynios komandos, tai moksleiviai iš Dovilų, Kretingalės, Ketvergių, Endriejavo, Vėžaičių bei Plikių Ievos Labutytės pagrindinių mokyklų, taip pat iš Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos.

 

Iš pradžių komandos burtų keliu buvo suskirstytos į du pogrupius. Po to pogrupiuose iškovoję pirmąsias vietas žaidė didžiajame finale, o antrąsias – mažajame finale dėl trečios vietos.

A pogrupyje burtai suvedė Vėžaičius, Dovilus, Veiviržėnus ir Kretingalę, o B pogrupyje – Endriejavą, Plikius ir Ketvergius. A pogrupyje tik Dovilai jautėsi tvirtai ir rinko pergales prieš visus savo varžovus (tiesa, prieš Vėžaičius sunkiai, rezultatu 2:1, kai tuo tarpu prieš kitus – po 2:0). O pogrupio antros vietos likimas buvo sprendžiamas reto atkaklumo rungtynėse tarp Vėžaičių ir Veiviržėnų. Čia pirmąjį kėlinį po pratęsimo rezultatu 5:4 laimėjo Vėžaičiai, antrame jie ilgai pirmavo, bet iššvaistė persvarą ir pralaimėjo 5:8. Trečias kėlinys – vėl atkaklus. Deja, vietinių nusivylimui, 6:3 laimi Veiviržėnai, tuo pačiu iškovodami ir antrąją vietą pogrupyje.

B pogrupyje visos trys komandos kibo viena kitai į atlapus. Pirmieji įtampos neatlaikė ketvergiškiai, po atkaklių kovų pralaimėdami abejus savo mačus ir iškrisdami iš tolimesnių varžybų. O štai Plikių ir Endriejavo rungtynės buvo tikra šios dienos varžybų puošmena. Pirmąjį kėlinį laimėjo Plikų moksleiviai, rezultatu 8:7 (paskutinę minutę abiejų komandų lyderiai dviese svaidėsi vienas į kitą po keletą kartų pagaudami kamuolius, kol vienam iš jų kamuolys išsprūdo iš rankų). Antrame kėlinyje iškart iniciatyvą perėmė Endriejavo moksleiviai, pirmavo net penkių taškų skirtumu, bet pabaigoje iššvaistė persvarą ir laimėjo tik 8:6. Trečiasis kėlinys vėl vyko lygiai. Tiksint paskutinėms sekundėms, visgi plikiškiai sugebėjo išmušti vieną varžovų žaidėją ir pasiekti sunkią pergalę rezultatu 5:4.

Kovoje dėl trečios vietos tarp Endriejavo ir Veiviržėnų pirmasis kėlinys buvo visiškai neįdomus – Veiviržėnų berniukai tiesiog iškapojo varžovus per kelias minutes ir lengvai laimėjo rezultatu 8:1. Atrodė, kad viskas aišku, belieka tik baigti mačą. Bet su tuo negalėjo sutikti Endriejavo berniukai. Jie antrąjį kėlinį savo varžovams metė tokį mūšį, kad nuo triukšmo ir įtampos atrodė sulūš sporto salė. Kėlinio pabaigoje liko po vieną žaidėją, ir endriejaviškių džiaugsmui, jų lyderis Tomas Čėsna sugebėjo laimėti kovą prieš galingai sudėtą savo varžovą. Tad – 1:1, ir žaidžiamas trečiasis kėlinys. O čia tai Endriejavo berniukai įgytos emocinės persvaros neišleido iš rankų. Jie nugalėjo 4:1, tuo pačiu iškovodami varžybose trečiąją vietą.

Pagaliau varžybų finalas: Dovilai – Plikiai. Nedaug kas tikėjo, kad Dovilai galėtų pralaimėti finalines rungtynes. Doviliškių komandos sudėtis atrodė tikrai puikiai. Keli berniukai atlikinėjo tokius galingus smūgius, kad žiūrint iš šono, net nejauku būdavo. Bet plikiškių užsivedimas ir azartas ėmė viršų. Jie nuo pat rungtynių pradžios perėmė iniciatyvą ir pasiaukojančiai kovojo iki pat galo. Pirmasis kėlinys – 8:3 jų naudai. Deja, antrajame viskas apsivertė – 8:2 Dovilų naudai. Trečiasis kėlinys vyko taškas į tašką. 1:1, 2:2 ir intriguojanti pabaiga. Tiksint paskutinėms trečiojo kėlinio sekundėms, Plikių komandos berniukai visgi sugebėjo iškirsti vieną varžovų žaidėją ir nugalėti rezultatu 3:2. Taigi, Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos berniukai perrašė rajono kaimo mokyklų žaidynių kvadrato žaidimo istoriją – pirmąkart užlipo ant nugalėtojų aukščiausio laiptelio!

Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos komandos sudėtis: Justas Borisovas, Orestas Budnikovas, Edvinas Grakalskis, Nerijus Gumenov, Dovydas Negreckis, Laurynas Sabutis, Ignas Šedbaras, Simas Vozbutas, Orestas Zubė ir Tautvydas Talmontas. Juos varžyboms parengė mokytoja Audronė Danienė.

Mačų dėl kitų vietų nebuvo, bet pagal geresnius kitus rodiklius penktoji vieta atiteko Vėžaičių pagrindinės mokyklos moksleiviams, šeštoji – Ketvergių, o septintoji – Kretingalės pagrindinės mokyklos moksleiviams.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,