Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Vaivorykštės“ gimnazijoje – svečiai iš egzotiškų šalių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Mokyklos nuotr. Mokyklos nuotr.

Nuo 1995 m. UNECO sprendimu lapkričio mėnesį pasaulyje minima Tarptautinė tolerancijos diena, kurios tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į įvairių problemų kamuojamus, turinčius kitokią nuomonę, skirtingos odos spalvos, tiesiog kitokius žmones.

 

Šią dieną bendrojo lavinimo mokyklose organizuojami renginiai, diskusijos, skirti ugdyti pakantumą, kantrybę, gebėjimą suprasti kitus.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje lapkričio 16 d. anglų kalbos mokytojos L. Rimkienės ir Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Socialinio darbo katedros vedėjo V. Rimkaus iniciatyva lankėsi penki studentai iš Butano, Indijos ir Bangladešo.

Šie jauni žmonės gimnazijos mokiniams pristatė savo šalis, jų tradicijas, papasakojo apie mokymosi sistemą. Gimnazistus bei jų mokytojas nustebino tai, jog Bangladeše veikia atskiros berniukų ir mergaičių mokyklos, o bendrai mokytis galima tik privačiose arba kadetų ugdymo įstaigose. Mokyklose mokytojai vyrai dėvi įprastus rūbus, o mokytojos moterys – tradicinius sarius, galvas dengia skraistėmis.

Indijoje žmonės labai religingi ir moka nuoširdžiai švęsti šventes, bendravimas šeimoje indams – prioritetas. Savo ruožtu svečiai buvo nustebinti draugiškais gimnazijos mokinių ir mokytojų santykiais, nuoširdžiu bendravimu, nes tai nėra įprasta nei vienoje mūsų svečių šalyje.

Paklausti, ar nebuvo baisu vykti studijuoti į mažai žinomą Lietuvą, svečiai tikino, jog baimės ir nerimo būta, tačiau draugiški ir paslaugūs žmonės greitai padėjo prisitaikyti prie kitokios kultūros. Po susitikimo su svečiais gimnazistai į klausimą, kokių savybių reikia turėti, kad išvyktum studijuoti į šalį, apie kurios egzistavimą esi girdėjęs tik geografijos pamokose arba matęs filmuose, vieningai atsakė – drąsos ir vidinės stiprybės, kurių, manau, nestokoja dauguma mokinių.

Šis susitikimas gimnazijoje buvo pirmas, tačiau tikimės, jog ne paskutinis, nes dar tiek daug reikia sužinoti ir išmokti.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,