Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dreverniškiai smagiai atsisveikino su rudeniu (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
V. Asnauskienės nuotr. V. Asnauskienės nuotr.

„Žiemai pasiruošėme sočiai“ – vienu balsu šaukė visos dvylika šeimininkių, kurios į vakarėlį atsinešė savo žiemos atsargų pavyzdžių paragauti, receptų išpešti.

 

Ir ko čia tik nebuvo – rauginti agurkai, kopūstai, burokėliai šyšioniškai, uogų vynas, sumuštiniai „iš kelderio“ (rūsio), įvairiausių mišrainių, naminės duonelės, džiovinti vaisiai...

Smagiai kojeles kilnojome grojant gargždiškių kapelai „Sodų bernai“, gėrėjomės Drevernos „Žvejyčių“ rudeninės nostalgijos kupinomis dainomis, dalinomės vieni su kitais šiltais žodžiais apie rudenį, juk jis iš tiesų – turtingiausias iš visų metų laikų, jo kišenės – prikimštos aukso.

Žolintė Giedružė Bružienė visus pamokė ir kaip nuo peršalimų gydytis, ir kaip „gėlių vandeniu“ „durnumą“ iš savęs išvaryti, bet, svarbiausia, – susitikome, nes per darbus vienas kito jau buvome pasiilgę.

Žiemą laiko bus daugiau, tad maloniai kviečiame gruodžio 8 d. 15 val. į liaudišką advento popietę ir susitikimą, kuriame dalyvaus Priekulės kultūros centro folkloro ansamblis „Vėlingis“, Nicos (Latvija) folkloro grupė ir Drevernos „Žvejytės“.

 

V. Asnauskienės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,