Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose įrengiamas apšvietimas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Šiuo metų laiku, kai į darbus, ugdymo įstaigas išvykstame ir grįžtame tamsoje, svarbu, kad būtų apšviestos gatvės, perėjos, takai. Apšvietimas itin aktualus prie ugdymo įstaigų. Gargžduose apšviestų teritorijų pastaruoju metu daugėja, nes vykdomi ne tik apšvietimo remonto, bet ir įrengimo darbai.

 

„Jau vykdomi apšvietimo įrengimo darbai ir iki gruodžio vidurio LED šviestuvais planuojama apšviesti pėsčiųjų taką, kuris tęsiasi nuo Melioratorių g. pro Gargždų lopšelį-darželį „Gintarėlis“ ir katilinę iki J. Janonio g., taip pat bus apšviečiama ir naujai įrengiama automobilių stovėjimo aikštelė prie „Vaivorykštės“ gimnazijos šalia J. Janonio gatvės. Šiemet bus apšviečiamas ir takas nuo J. Janonio gatvės pro Gargždų lopšelį-darželį „Saulutė“ iki Kastyčio gatvės. Taip bus apšviesta ir dalis šalia esančio parkelio. Visi šie darbai kainuos apie 18 tūkst. eurų. Dar šiais metais ruošiamasi apšviesti ir perėją Vingio g. prie Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos. Gaila, kad nuo pavasario šie darbai dar nepadaryti dėl užsitęsusių viešųjų pirkimų procedūrų“, – teigė mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

Šiemet jau įrengtas pėsčiųjų perėjos apšvietimas prie miesto parko Kvietinių gatvėje, sumontuoti šviestuvai J. Basanavičiaus ir Klaipėdos gatvių sankryžoje, įrengtas papildomas pėsčiųjų perėjos, vedančios nuo teismo pastato link poliklinikos, apšvietimas. Apšviesta ir pėsčiųjų perėja Kvietinių gatvėje prie 25 namo ir Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos bei Kvietinių gatvėje prie Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus.

Šį mėnesį apšviestos perėjos P. Cvirkos ir Vasario 16-osios gatvių sankryžoje, P. Cvirkos gatvėje prie 18 namo, Žemaitės ir Žemaičių gatvių sankryžoje. Atlikti apšvietimo remonto darbai prie Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos nuo J. Janonio ir Vingio gatvės – čia įrengtas pėsčiųjų perėjų ir dalies parkelio apšvietimas iš Vingio g. pusės. Įrengtas pėsčiųjų perėjos Dariaus ir Girėno gatvėje apšvietimas, dar šiemet apšvietimas bus įrengiamas iki šiol dar likusioje neapšviestoje Užuovėjos g. dalyje.

„Apšvietimo remonto ir įrengimo darbai bus vykdomi ir kitąmet. Žinoma, reikia spręsti ne tik Gargždų, bet ir kitų rajono gyvenviečių apšvietimo klausimus. Rajono gatvių, ne tik Gargždų miesto, apšvietimo problemas turėtų padėti išspręsti pradedama vykdyti priemonė „Klaipėdos rajono seniūnijų gatvių apšvietimo sistemų modernizavimo viešos ir privačios partnerystės būdu dokumentacijos parengimas“. Šiuo metu Strateginio planavimo ir investicijų skyrius rengia investicinį projektą“, – informavo mero pavaduotoja R. Cirtautaitė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,