Mano Gargždai



Rizikinga lipti ant ledo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Viešosios tvarkos skyrius kartu su Priekulės seniūnija Kairių kaime šalia Kuršių marių pakrantės šiandien pastatė įspėjamąjį informacinį stendą, kad žvejai susimąstytų apie galimas grėsmes ir elgtųsi saugiai. klaipedos-r.lt nuotr. Viešosios tvarkos skyrius kartu su Priekulės seniūnija Kairių kaime šalia Kuršių marių pakrantės šiandien pastatė įspėjamąjį informacinį stendą, kad žvejai susimąstytų apie galimas grėsmes ir elgtųsi saugiai. klaipedos-r.lt nuotr.

Savaitgalio dienomis meteorologai pranašauja pliusinę oro temperatūrą, todėl Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai įspėja ant ledo lipti tik įsitikinus, kad jis yra pakankamai tvirtas.

 

Pasak skyriaus vedėjo Edgaro Kuturio, esant saulėtiems orams ledas pradeda po truputį tirpti, todėl reikėtų būti atsargiems ir įsitikinti, koks ledo storis. Jeigu eina pavieniai žmonės, ant užšalusių vandens telkinių saugu lipti, kai ledas yra 7 cm, jeigu grupė, ledas turėtų būti ne plonesnis negu 10 cm. Taip pat reikia atkreipti dėmesį, kokia ledo spalva. Ji turi būti skaidri, mėlyna ar žalsva, bet ne balta ar gelsva. Be to, vienoje vietoje ledas gali būti storesnis, kitoje – plonesnis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 516 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,