Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pasakoriai užbūrė žiūrovus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gimnazijos nuotr. Gimnazijos nuotr.

Lauke siaučiant žvarbiam vėjui ir saulei vis rečiau pasirodant pro pilkšvus debesis, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos antro aukšto fojė, prie jaukaus ir raminančio simbolinio laužo, susirinko jau tradicija tapusios Pasakorių šventės dalyviai ir linksmai nusiteikusi publika.

 

Šventėje netrūko gerų emocijų. Dalyviai savo pasirodymus atliko pasitelkdami ne tik intriguojančią intonaciją bei kūno kalbą, bet ir įtaigius, kai kuriais atvejais – net ir šiurpius žvilgsnius. Žiūrovai neliko abejingi – juokėsi iš anekdotų, nuolat šypsojosi ir garsiai plojo po kiekvieno pasirodymo.

Šių metų šventė ypatinga – skirta Simono Daukanto metams, tai pabrėžė Lapių pagrindinės mokyklos 6 kl. mokinė Jolita Mačiulskytė, pasirinkdama S. Daukanto eiles „Užmokėjimas už gera piktu“. Žiūrovų numylėtiniu tapo Gargždų „Vaivorykštės“ IVc kl. mokinys Deividas Milaševičius, pasekęs sakmę „Vis tas velnias kaltas“. Gimnazistas laimėjo specialųjį prizą – apsilankyti „Atostogų parke“ dviem asmenims, kurį įsteigė buvęs gimnazijos mokinys Vytautas Barbšys. Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos IIb kl. mokinys Modestas Klova, visus sužavėjęs kūriniu „Tekinbate“, laimėjo šventės organizatorių tradicinį prizą – taupyklę su pinigais.

Kalbinome Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos IIb kl. mokines Nidą Ruseckaitę ir Patriciją Urnikytę, kurios iš visų dalyvių išsiskyrė originaliu pasirodymu.

 

Kaip jums gimė idėja kartu atlikti pasirodymą ir kodėl pasirinkote būtent tokią temą?

Mūsų lietuvių kalbos mokytoja Zofija Vaitkuvienė pasiūlė būtent šią temą ir atlikimo būdą.

 

Kaip vyko pasiruošimas?

Kiekvieną dieną per pertraukas eidavome pas mokytoją į kabinetą ir konsultuodavomės. Mokytoja vis pasiūlydavo, ką reikėtų patobulinti ar pakeisti.

 

Ar buvo baisu kalbėti auditorijai?

Nebuvo taip baisu, kaip galvojome. Gal kiek bijojome suklysti ar pamiršti žodžius, bet, kai tik susitelkėme ties pasirodymu, jaudulys sumažėjo.

 

Ar, jūsų nuomone, buvo verta dalyvauti Pasakorių šventėje?

Dalyvauti tikrai buvo verta. Mes ne tik įgavome naujos patirties, bet ir patyrėme puikių įspūdžių, o svarbiausia – smagiai praleidome laiką.

 

Gimnazijos nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,