Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kaip vežėjams rasti nuolatinių klientų?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Didžiosios Lietuvos vežėjų kompanijos, kurių yra vos 1 proc., valdo 70 proc. viso šalies automobilių parko. Didžiųjų vežėjų veikla paprastai pelningesnė, lyginant su mažųjų ir vidutinių įmonių. Tad kaip vežėjams dirbti pelningiau bei kaip rasti nuolatinių klientų?

 

Didieji vežėjai 2018 m. pasinaudojo palankia ekonomine situacija bei išplėtė verslus, atnaujindami transporto parką, veikloje pritaikę dar daugiau naujųjų technologijų, įdiegę modernias vadybos ir valdymo sistemas. Didžiosios vežėjų kompanijos patiria mažiau fiksuotųjų sąnaudų, gali pigiau įsigyti degalų, jiems vykdyti veiklą daugeliu aspektų paprasčiau nei mažiesiems vežėjams. Tad norėdami veikti šioje konkurencingoje rinkoje, mažieji vežėjai taip pat turi reaguoti į rinkos pokyčius, bet visų pirma rasti naujų klientų.

 

Rinkodaros priemonės ieškant naujų klientų – būtinos

Transporto versle, kaip ir bet kuriame kitame, ieškant naujų klientų tinka daugelis rinkodaros priemonių. Pagrindinės jų XXI a. – interneto svetainės, kuriose pristatoma įmonės veikla, paslaugos, įkainiai ir t. t. Reklamuojamasi internete, spaudoje, socialiniuose tinkluose, kartais – renginiuose ir visur, kur tik įmanoma. Mažoms įmonėms itin aktualu pasirinkti rinkodaros priemones, užtikrinančias veikos efektyvumą. Klientų paieškai tinka ir skelbimai, tačiau tarp mažųjų vežėjų itin efektyvi reklama „iš lūpų į lūpas“, kai vežėjus vienos įmonės rekomenduoja kitoms.

Žinomumas, gera reputacija yra vieni esminių veiksnių ieškant klientų bei kuriant su jais ilgalaikius ryšius. Rasti klientų padeda sisteminga rinkodara ir reklama: ja turi būti dalijamasi kuo įvairesniuose, kuo gausiau lankomose ir kuo populiaresniuose šaltiniuose. Visiškai neskiriant dėmesio rinkodarai, konkurencingoje rinkoje pritraukti klientų – sunku. Taigi klientų rasti padeda internetas, kompleksinės rinkodaros priemonės ir, žinoma, geri esamų/buvusių klientų atsiliepimai. Dar vienas variantas rasti naujų partnerių – transporto biržos.

 

Transporto biržos – dar viena alternatyva vežėjams, ieškantiems naujų klientų

Ne tik atsitiktinių, bet ir lojalių klientų rasti galima ir virtualiose transporto biržose. Lietuvoje jos pradėjo veikti jau nuo 2000 m., o šiandien biržų paslaugomis jau naudojasi didžioji dalis vežėjų, ypač – smulkiųjų ir vidutinio dydžio įmonių.

•Transporto biržos yra tarptautinės, tad, pavyzdžiui, Lietuvos įmonės gali rasti klientų iš visos Europos – ženkliai išauga paslaugų teikimo mastai.

•Biržose nuolat pateikiama naujų pasiūlymų, tad vežėjai, naudodamiesi detalia paieška ir įvesdami šalis, į kurias ir per kurias veš krovinius, greičiau suranda klientus ir gali su jais tiesiogiai susisiekti.

•Transporto biržose pateikiama informacija apie jose užsiregistravusias įmones ir asmenis, tad vežėjai mato, ar potencialus klientas – patikimas: apie jį informacijos nereikia ieškoti savarankiškai.

•Naudojantis transporto biržomis, greičiau suformuojami užsakymai, greitesnis apsikeitimas dokumentais, tad sutaupoma laiko, kuris šiame versle yra daug lemiantis faktorius, ir kt.

Ieškantiems patikimų siuntėjų, užsakančių prekių gabenimą, pravartu užsiregistruoti vienoje seniausių ir funkcionaliausių transporto biržų http://www.cargo.lt/asp/cargocslist.asp.

Taigi krovinius gabenančios įmonės gali rasti klientų internete, taikydamos kompleksines rinkodaros priemones, pasinaudodamos esamų bei buvusių klientų rekomendacijomis. Plečiant klientų ratą itin efektyviai veikia tarptautinės transporto biržos, suteikiančios patogesnę prieigą prie naujausios informacijos apie krovinius, kuriuos reikia pervežti.

 

Reklama

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,