Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vytauto Majoro vardo tautodailininko premiją nuspręsta skirti Valerijai Jurevičienei

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V. Jurevičienė. Klaipėdos r. sav. nuotr. V. Jurevičienė. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Šiemet į Klaipėdos rajono savivaldybės įsteigtą 1 000 eurų Vytauto Majoro vardo tautodailininko premiją pretendavo 5 kandidatai. Premija už ilgametį tautodailės puoselėjimą, aktyvią kūrybinę ir visuomeninę veiklą bei Klaipėdos rajono garsinimą bus įteikiama gargždiškei tekstilininkei Valerijai Jurevičienei.

 

Vytauto Majoro vardo tautodailininko premijos tikslas – skatinti Klaipėdos rajono liaudies meno kūrėjų aktyvumą, kūrybiškumą, meistriškumą, pagerbti tautodailininkus, tęsiančius senųjų amatų tradicijas. Ji skiriama Klaipėdos rajone gyvenantiems ir dirbantiems Lietuvos tautodailininkų sąjungos Žemaitijos skyriaus Gargždų sekcijos nariams, meno kūrėjams, priklausantiems Lietuvos tautodailės kūrėjų asociacijai, tradicinių amatų meistrams, kurių gaminiai yra sertifikuoti už aktyvią, kūrybingą veiklą tautodailės srityje. Kandidatus Premijai gauti gali siūlyti Klaipėdos rajono kultūros ir švietimo įstaigos, asociacijos, nevyriausybinės organizacijos, bendruomenės, pavieniai asmenys.

Šiemet premiją taip pat pretendavo gauti tekstilininkė Valentina Kaubrienė iš Gargždų, medžio drožėjas ir tapytojas Valentinas Dilginas iš Kretingalės, juvelyras ir kalvis Petras Normantas iš Dovilų, audėjai Audronė ir Algimantas Macijauskai iš Jakų.

Premija Valerijai Jurevičienei bus įteikiama Klaipėdos rajono tautodailininkų parodos atidarymo metu Gargždų krašto muziejuje (tiksli data dar derinama).

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,