Logo
 Spausdinti šį puslapį

Lapių mokyklos bendruomenė išdalino padėkos angelus (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Renginį vedė Algirdas Skuodas ir Vilija Lukauskienė. Lapių fondo nuotr. Renginį vedė Algirdas Skuodas ir Vilija Lukauskienė. Lapių fondo nuotr.

Pirmadienį Gargždų kultūros centre Lapių pagrindinės mokyklos bendruomenė surengė tradicinius, aštuntąjį kartą vykusius „Angelų dienos“ apdovanojimus.

 

Gerumo šventė kasmet suburia mokyklos bendruomenės draugus, pagalbininkus bei rėmėjus. Po sveikinimo žodžių, kuriuos susirinkusiems tarė Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, vicemerė Violeta Riaukienė bei Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė ir koncertinės programos, atliktos dainininko Edgaro Lubio bei Lapių mokyklos ugdytinių, įteikti padėkos angelai.

Šiemet angelai nutūpė 11-kos geradarių rankose. Jie įteikti:

Vėžaičių seniūnijos socialinei darbuotojai Stasei Grikšienei už socialinės veiklos profesionalumą;

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariui Egidijui Skarbaliui – už pagalbą įgyvendinant socialines idėjas;

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie SADM Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausiajai specialistei Anai Tamolienei – už padovanotą pianiną;

Klaipėdos Rotary klubo „Concordia 1826“ nariams Arvydui Kalneliui – už mokyklai padovanotus baldus, ir Ovidijui Zibaliui – už pramogas vaikams;

Albertui ir Laimai Lygnugariams – už vaikų poilsį savaitgaliais;

UAB „Memelio dalys“ direktoriui Povilui Šeškui – už pramogas;

Rasai ir Gintautui Rusteikoms – už globojamų vaikų savanorystės skatinimą;

UAB „Admen“ direktoriui Ruslanui Aleksandravičiui – už STEAM klasės rėmimą, pagalbą kasdieninėje veikloje;

Benediktui Lukauskui – už kasdieninę pagalbą globojamiems vaikams;

Vokietijos Rotary LIONS klubo nariui Berndui Bargemannui – už kelionės į Vokietiją organizavimą.

Klaipėdos apskrities LIONS moterų klubui „Smiltė“ įteikta padėka (kadangi angelą jau turi) už paramą vykstant globos vaikams į Vokietiją ir už paramą bei indėlį į kalėdinės mugės organizavimą.

„Per 8 metus jau išdalinome 96 padėkos angelus. Pagal mūsų organizuojamos šventės nuostatus, tam pačiam žmogui apdovanojimą įteikiame tik vieną kartą, bet mūsų angelu jis lieka visą gyvenimą“, – teigė Lapių pagrindinės mokyklos direktorė Vilija Lukauskienė.

Šių metų renginys išskirtinis tuo, kad be padėkų įteikimo bei koncerto organizuota ir kalėdinė labdaros mugė, kurios metu rinktos aukos Priekulės seniūnijoje gyvenančiai 9-metei Vanesai. Mergaitės, sergančios cerebriniu paralyžiumi, sveikatinimui, masažo procedūroms mugės metu surinkti 957 eurai. Vanesa atsiimti dovanos į sceną lipo padedama tėvelių.

„Ilgus metus ir aš galvojau, kad už gerumą turi būti atlyginama, duodama, bent padėkojama. Tačiau gyvenimas išmokė ko kito – gerumas yra ne pareiga, ne teisė, o privilegija dalintis. Tik nestokojantis žmogus gali dalintis ir jis turi būti dėkingas tam, kuris ima. ˂...˃ Noriu padėkoti Vanesai ir jos tėveliams, kad šį vakarą jie priims mūsų gerumą“, – renginio metu kalbėjo D. Gumuliauskienė.

 

STEAM klasių atidarymas Lapių fondo nuotr.

 

Tądien Lapių mokyklos bendruomenę pasiekė ir dar viena puiki žinia – duris atvėrė dvi STEAM klasės. STEAM – tai veiklos, apimančios gamtos mokslus, technologijas, inžineriją, menus ir matematiką. Įgyvendinat projektą dvi klasės buvo aprūpintos moderniomis interaktyviomis lentomis bei įvairiais žaidimais, priemonėmis, kurios reikalingos STEAM veiklai.

STEAM klasių įrengimui Klaipėdos rajono savivaldybė ir Vokietijos „Lions“ klubas skyrė po 5 tūkst. eurų, Lapių vaikų namų paramos fondas prisidėjo 2 tūkst. eurų. Prie projekto įgyvendinimo taip pat prisidėjo Klaipėdos Rotary klubas „Concordia 1826“, asmeniškai paramą skyrė Berndas Bargemannas, Angelika Cords, Heinz-Hermannas Germeris, Christianas Giolneris, Katharina ir Michaelis Harmannai, Sylke Herse, Hinnerkas Heitmiuleris, Susanne Hindahl-Reede, Heinz-Jurgenas ir Doris Hiufmann, Svenas Koegelis, Detlevas Kohlmeieris, Adrianas Menke, Christianas Rumpeltinas, Mindaugas Tabokas, Dr. Ulrichas ir Sighilt Winkler.

 

Sandros Vaičienės ir Lapių fondo nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,