Mano Gargždai



Girininkuose – sveikata ir aktyvumas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Girininkų bendruomenės nuotr. Girininkų bendruomenės nuotr.

Rugpjūčio–gruodžio mėnesiais Girininkų kaime buvo vykdomas projektas „Girininkų kaimo gyventojų sveikatingumo skatinimas aktyviu laisvalaikiu“, kurį finansavo Klaipėdos rajono savivaldybė.

 

Projektu buvo siekiama formuoti ir gerinti Girininkų kaimo gyventojų sveikos gyvensenos įgūdžius, informuojant ir įtraukiant į aktyvią sveikatinimo programą.

Projekto vykdymas prasidėjo jau tradicija tapusia sporto švente, kurioje dalyvavo Klaipėdos r. bendruomenių krepšinio ir tinklinio mėgėjai Girininkų kaimo bendruomenės taurėms laimėti. Siekiant skatinti teigiamą požiūrį į bendrą aktyvų laisvalaikį ir sveiką gyvenseną, buvo suorganizuota smagi šeimų sportiada, kurios metu vyko orientacinės varžybos po Girininkų kaimą, linksmosios estafetės, žaidimai, batuto pramogos ir piknikas po žvaigždėtu dangumi.

Ilgėjant rudens vakarams, kai žmonių fizinis aktyvumas mažėja, o pilkas dangus nekelia teigiamų emocijų ir nuotaikos, buvo organizuojamas 4 praktinių užsiėmimų sveikatinimo ciklas: „Psichinė sveikata – gyvenimo pilnatvei. Meno terapijos galia“, „Paprasta ir efektyvi su džiok terapija“, „Joga – gyvenimo filosofija. Kaip išlaikyti kūno lankstumą ir sveikatą, esant mažam judrumui“, kuriuos vedė sertifikuoti savo srities specialistai. Aktyviausiems projekto dalyviams suorganizuota išvyka į „Gargždų pramogas“, kur vyko sveikatinimo paskaita, o po jos dalyviai galėjo pasimėgauti vandens procedūromis ir masažais.

Visi projekto dalyviai pasisėmė naujų žinių, patirties, įgūdžių sveikatinimo ir aktyvaus laisvalaikio tema, kartu patirdami bendrumo ir bendruomeniškumo naudą.

 

Bendruomenės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 301 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,