Mano Gargždai



Rajono ilgakasių konkurse – dalyvių gausa (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V. Vaserės nuotr. V. Vaserės nuotr.

Gruodžio 8 dieną Gargždų kultūros centre vyko konkursas „Klaipėdos rajono ilgakasė 2018“, kurį organizavo grožio salono „Deivės oazė“ savininkė, kirpėja Kristina Čepienė ir vaikų žaidimo centro „Kūlverstukų šalis“ direktorė Asta Pilipuitienė.

 

Į konkursą atvyko 100 dalyvių iš Klaipėdos, Plungės, Palangos, Šilutės, Drevernos, Gargždų bei kitų Klaipėdos regiono miestų.

„Savo nuostabiais plaukais panoro pasidžiaugti net 100 dalyvių, kaip smagu, – Lietuvai šimtas metų ir dalyvių tiek pat. Gargždų kultūros centro salė buvo pilna žiūrovų, vos sutilpo visi norintys pamatyti renginį“, – džiaugėsi viena renginio organizatorių Kristina Čepienė.

Konkursas organizuotas siekiant advento laikotarpiu suartinti šeimas, giminaičius, artimuosius, kurių šeimose yra ilgakasių bei pasidžiaugti mergaitėmis.

„Ilgus plaukus turi ir puoselėja ne kiekviena mergaitė, nes tai – didelis, sunkus, atsakingas darbas ne tik mergaitei, bet ir visai jos šeimai“, – teigė K. Čepienė.

Konkurso komisiją sudarė Jūratė Čingienė – plataus profilio kirpėjų profesijos mokytoja (Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centras), kirpėja-koloristė grožio studijoje „Moss“ bei plataus profilio kirpėja Rasa Staponienė (grožio salonas „Deivės oazė“).

Matuota centimetrais, nuo aukščiausio galvos taško – plaukų augimo linijos iki pat paskutinio ilgiausio plauko. Komisija matavo labai atsakingai. Suaugusiųjų kategorijoje dviejų dalyvių plaukų ilgis buvo po 92 cm, tad matavimus atlikus pakartotinai – nugalėta vos 2 milimetrų persvara.

Mergaitės buvo skirstomos į 5 grupes, atskirose grupėse nugalėtojomis tapo:

1 grupė iki 5 metų – Patricija Bartkutė, plaukų ilgis – 80 cm;

2 grupė (6–9 m.) – Toma Dveržeckaitė, plaukų ilgis – 99 cm;

3 grupė (10–13 m.) – Taisija Rumianceva, plaukų ilgis – 128 cm;

4 grupė (14–17 m.) – Greta Vaskivaitė, plaukų ilgis – 71 cm;

5 grupė nuo 18 metų iki... – Sandra Golovnia, plaukų ilgis – 92 cm.

Šventės metu šoko Gargždų kultūros centro šokių kolektyvas „Trepsiukas“, savo sukurtus modelius demonstravo Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro dailės ir dizaino studijų ugdytiniai, dainavo vaikų žaidimo centro „Kūlverstukų šalis“ dainininkės Mokina Šepikaitė ir Bernadeta Busilaitė.

„Matant laimingus vaikus, jų tėvus ir artimuosius, kokios buvo nuostabios ir gražios mergaitės, kaip jos džiaugėsi gražiai pasipuošusios, galima spręsti, kad konkursas pasisekė. Manau, kad toks renginys taps tradicija ir kitais metais vėl garsinsime Gargždų miesto vardą, – sakė K. Čepienė. – Išsipildė dar viena mano svajonė – surengti ilgakasių konkursą. Jau seniai apie tai pagalvodavau, padiskutuodavau su klientais, kol atsirado bendramintė, su kuria surengėme rajoninį konkursą. Pagrindinė šio renginio mintis buvo paskatinti mergaites prižiūrėti, puoselėti plaukus, juk mes, lietuvaitės, nuo seno žinomos kaip gražiausių plaukų savininkės.“

Už bendradarbiavimą renginio organizatoriai dėkoja rėmėjams: Klaipėdos rajono savivaldybei, Kultūros centro vadovei Vaidai Skuodienei, laikraščiui „Banga“, „Mano Gargždai“, Lianai Vareikienei iš „Džiuli“ siuvimo studijos, Violetai Gedgaudienei už scenos dekoravimą, Tarybos nariui Vaclovui Macijauskui, visuomeninei organizacijai „Bendrai visi“, Valdonei Gedmintienei ir jos kavinei „Rūta saldainiai ir kava“, gėlių ir dovanų salonui „Orchidėja“, Ramunei Burbienei iš „Pirties terapijos“, bitininkui Nikolajui Gorčiakovui, konditerei Ievai Jonušaitei („Desertų namai“), Ignui Bigeliui (dizaino paslaugos), Jurgitai Jurgutytei iš „Įdegio centro“, fotografei Vitalijai Vaserei, Robertui Vaitkui (informacinis portalas „Kiti Gargždai“) bei renginio vedėjai Kristinai Kazlauskaitei-Kažukauskienei. 

 

Vitalijos Vaserės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 329 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,