Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Minijos“ progimnazijos mokiniai lankėsi LR Vyriausybės rūmuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
J. Žukauskienės nuotr. J. Žukauskienės nuotr.

Lapkričio 19–24 dienomis vyko LR Prezidentės D. Grybauskaitės globojama Nacionalinė karjeros savaitė. Vienas svarbiausių šių metų renginių – vizitas į Lietuvos Respublikos Vyriausybės rūmus ir galimybė pabendrauti su Ministro Pirmininko patarėja švietimo, kultūros, ir sporto klausimais Une Kaunaite.

 

Gargždų „Minijos“ progimnazijos direktoriaus pavaduotojos Linos Zubauskienės iniciatyva buvo pateikta paraiška vizitui laimėti. Norinčių pasinaudoti šia galimybe mokyklų buvo daug, todėl labai nustebome ir apsidžiaugėme sulaukę kvietimo atvykti.

Taigi lapkričio 20 dieną, Gargždų „Minijos“ progimnazijos 7a ir 6c klasių mokiniai bei jų auklėtojos Jolanta Žukauskienė ir Alina Vyšniauskienė išvyko į Vilnių. Galimybe apsilankyti LR Vyriausybės rūmuose pasinaudojo ir Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos bei Prienų rajono savivaldybės Jiezno gimnazijos mokiniai.

Praėję patikros punktą moksleiviai pateko į Vyriausybės rūmus, kuriuose juos pasitiko ryšių su visuomene vyriausiasis specialistas Kęstutis Butvydas. Vyriausybės darbuotojas patraukliai ir įdomiai supažindino mokinius su išskirtiniu pastatu, vedžiojo po Didžiąją posėdžių ir konferencijų sales, parodė darbuotojų vaikų kambarį. Smalsiems mokiniams K. Butvydas papasakojo, jog Vyriausybė tvarko krašto reikalus, rūpinasi teritorijos neliečiamybe, valstybės saugumu ir viešąja tvarka, vykdo įstatymus ir Seimo nutarimus, Prezidento dekretus bei atlieka kitas svarbias funkcijas.

Didžiojoje posėdžių salėje kiekvienas moksleivis turėjo galimybę pabūti ministru, ministro patarėju, kancleriu. Teisingai atsakęs į klausimą 7a kl. mokinys Gvidas Stasius galėjo pasėdėti ministro pirmininko kėdėje. Vėliau konferencijų salėje Meda Mikalauskytė laikinai tapo švietimo ir mokslo ministre, o Dominykas Ilginis – ministru pirmininku ir atsakinėjo į tariamų korespondentų klausimus. Ugnė Labokaitė ir Modestas Mišeikis džiaugėsi galimybe pasirodyti koncertų salėje.

Ekskursijos pabaigoje Kęstutis Butvydas mokiniams pristatė Ministro Pirmininko patarėją švietimo, kultūros ir sporto klausimais Unę Kaunaitę. Ji kalbėjo apie karjeros galimybes, apie tai, koks nelengvas, bet įdomus valstybės tarnautojo darbas. Pasibaigus susitikimui mokiniai padėkojo už įdomų pasakojimą bei įteikė dovaną, kurią patys paruošė mokykloje. Joje buvo surašyti vaikų norai, pageidavimai, jų vizijos, kokią Lietuvos mokyklą jie mato ateityje.

Netikėta kelionė į LR Vyriausybės rūmus, pokalbis su vyriausybės tarnautojais paliko mokiniams neišdildomą įspūdį, praplėtė jų akiratį, paskatino aktyviau domėtis tiek karjeros galimybėmis, tiek pilietine veikla.

 

Akimirkos iš vizito – J. Žukauskienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,