Mano Gargždai



Dovilų etninės kultūros centro kolektyvo širdyse – įkurtuvių džiaugsmas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kolektyvą sveikina seniūnė N. Ilginienė. Dovilų etninės kultūros centro nuotr. Kolektyvą sveikina seniūnė N. Ilginienė. Dovilų etninės kultūros centro nuotr.

Du metus Dovilų pagrindinėje mokykloje besiglaudęs Dovilų etninės kultūros centro kolektyvas šv. Kalėdas pasitinka džiaugsmingomis nuotaikomis – oficialiai atidarytas renovuotas, bet autentiką išlaikęs Kultūros centras.

 

Penktadienio popietę, minint Šviesos dieną, Kultūros centro kolektyvas sukvietė būrį svečių kartu pasidžiaugti, apžiūrėti ir įvertinti renovuotas patalpas. Po kunigų pašventinimo, šviesą renovuotose patalpose įžiebė Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, prasitaręs kad jau buvo prarasta viltis baigti renovaciją dėl rangovo nekompetencijos: „Džiugu, kad kitas rangovas, padedant Kultūros centro darbuotojams, baigė darbus ir mes pagaliau susirinkome į šią įkurtuvių šventę.“

Meras įteikė padėkos raštą Kultūros centro kolektyvui už tolygią, kokybišką ir turiningą veiklą išskirtinėmis sąlygomis.

„Sveikinu pasiekus tikslą ir dėkoju už Jūsų ryžtą, nepasidavimą. Manau, ne tik doviliškiai yra laimingi matydami tokį kūrybingą kolektyvą“, – teikdamas rankų darbo dovaną – pasagą – sakė Savivaldybės kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis.

Dovilų etninės kultūros centro direktorė Lilija Kerpienė juokavo, kad per tuos du metus, kai darbus organizuoti teko Dovlių pagrindinėje mokykloje, šventes rengti Dovilų evangelikų liuteronų bažnyčioje, norėdami greičiau persikelti į renovuotus namus, kolektyvo darbuotojai įgijo statybininkų kvalifikaciją – savo rankomis nemažai prisidėta prie patalpų atnaujinimo darbų.

„Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį pasitikome gražiais darbais Dovilų labui ir džiaugiamės, kad jie įgyvendinti jaunų, pilietiškų žmonių dėka. Šimtmečio dovana Dovilams – šie renovuoti, išgražinti Kultūros namai, kuriuose dirbs patys šauniausi darbuotojai“, – kalbėjo Dovilų seniūnė Nijolė Ilginienė.

Etninės kultūros centro atidarymo šventę papuošė centro darbuotojų pasirodymas ir vaizdo instaliacija, „Sidabrinės gijos“ ir vakaro svečių – Adomo ir Ievos bei kolektyvo „Subtilu Z“ pasirodymai.

Klaipėdos rajono savivaldybė pastato rekonstrukcijai per du metus skyrė daugiau kaip 283 tūkst. eurų. Pastato remonto darbus atliko bendrovė „Dangų centras“. Po kapitalinio remonto čia galime pamatyti ir senosios sienos fragmentus, Mažosios Lietuvos pastatams būdingą arką, palėpę, kurioje įrengti du kambariai – lietuvininko ir žemaičio. Tai puiki erdvė edukacijoms, − tiek mokyklinio amžiaus vaikų, tiek jaunimo ir visų, kas tik norės Doviluose pasigilinti į lietuvininkų ir žemaičių tradicijas.

 

Renginio akimirkos – Dovilų etninės kultūros centro ir Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 250 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,