Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Palangos stinta“ šeštadienį pakvietė į žvejiškas linksmybes

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
palanga.lt nuotr. palanga.lt nuotr.

Šeštadienį stintomis pakvipo visa Palanga – čia nuo vidurdienio šurmuliuoja šalyje pagarsėjusioji jau vienuolikta šventė „Palangos stinta“.

„Stintos – tai ne agurkai, tai – pavasario, geros nuotaikos kvapas saulės spalva. Didžiuokitės, kad esate palangiškiai, kvieskite svečius iš visur – ne tik iš Lietuvos. Mes tikrai stengsimės atvažiuoti, su jumis kartu pasidžiaugti, nes Palanga – tai jėga“, – sakė šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė, šeštadienį Palangoje pradėjusi šventę „Palangos stinta“.

Visų, kad šiame renginyje dalyvauja ne pirmą kartą, jau nestebina, kad šventės metu kurorto J. Basanavičiaus gatvė šurmuliuoja ne mažiau nei karštą vasaros dieną – norinčiųjų paskanauti keptos, vytintos, rūkytos ar kitaip paruoštos stintos, įsigyti šviežios agurkais kvepiančios žuvies bei sudalyvauti žvejiškose linksmybėse suvažiuoja svečiai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Šiemet į „Palangos stintos“ renginius atvyko ir Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovė šventės dalyvius nustebino ne tik savo apsilankymu – pasveikinusi Lietuvos stintų barbekiu čempionato dalyvius, Prezidentė nevengė pati stoti prie keptuvės ir kartu su Palangos meru Šarūnu Vaitkumi iškepti keletą stintų bei jomis pavaišinti Jūratės ir Kastyčio skvere susirinkusius „Palangos stintos“ dalyvius. „Tai – ypatinga stinta“, – džiaugėsi šventės svečiai, kuriems nusišypsojo sėkmė iš Prezidentės rankų gauti šalies vadovės iškeptas vaišes.

Pramogos kurorte prasidėjo jau nuo ankstyvo ryto – ant jūros tilto jau 9 val. išsirikiavo žvejai entuziastai, apsisprendę dalyvauti stintų meškeriojimo varžybose. Dalyvių skaičius organizatorius maloniai nustebino – sėkmę su meškerėmis rankose išbandyti apsisprendė 27 komandos, iš viso – 54 dalyviai. Didžiausia sėkmė šypsojosi palangiškiams Jonui Rinkevičiui ir Algiui Jastrumskui – pagavę surinkę 1144 taškus, jie užėmė pirmąją vietą.

Vidurdienį J. Basanavičiaus gatvėje užvirė tikros linksmybės – čia suskambo liaudiškos melodijos, o paskanauti įvairiais būdais paruoštos stintos siūlė keliasdešimties kurorto kavinių atstovai. Beje, šventei jie rengėsi itin atsakingai – išskirtinių patiekalų receptus kurti pradėjo iki „Palangos stintos“ likus keletui mėnesių. Savo išmone visus stebino ir geriausi barbekiu meistrai, dalyvaujantys Lietuvos stintų barbekiu čempionate.

J. Basanavičiaus gatvėje vykstančiame kermošiuje palangiškiams ir svečiams siūlomi tik meninę vertę turinčių tautodailininkų sukurtų dirbinių: mezginių, šiltų kepurių, rankų darbo suvenyrų, pagal senąsias tradicijas pagamintų papuošalų ir, be abejo, saldumynų.

Šventės dalyvių azartą sukėlė ir tradicinės Stintų šventės rungtys – inkaro kilnojimo bei stintų valgymo varžybos. O 15 val. smalsuolių dėmesio sulaukė tradicinės ruonių maudynės. Ši žiemiška atrakcija – šiandien Palangoje vykstančios Sveikuolių šventės kulminacija.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,