Mano Gargždai



Gargžduose vyko kalėdinis vaikų šachmatų turnyras (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Z. Bitino nuotr. Z. Bitino nuotr.

Tradicija išlaikyta! Jau kelis metus iš eilės prieš Kalėdas į svečius pas mažuosius Gargždų sporto mokyklos šachmatininkus atvyksta svečiai iš Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro. Gruodžio 22 dieną Sporto centro šachmatų patalpose 34 šachmatininkai (keturiose amžiaus grupėse – tiek berniukų, tiek mergaičių) palinko prie šachmatų lentų. Buvo du atskiri turnyrai (BM06-BM08 ir BM10-BM12). Pirmame kovėsi 13, antrame – 21 varžybų dalyvis.

 

Mažųjų vaikų turnyre nepralenkiamas buvo Gargždų sporto mokyklos ugdytinis Matas Valaika. Jis vienintelis užfiksavo absoliutų rezultatą – 7 taškai iš 7 galimų. Pusantro taško nuo jo atsiliko Dominykas Kušlikis. Trečias mažųjų turnyre – Erikas Širvys (4,5 taško). Po jų iškart rikiavosi 5 mažieji šachmatininkai, surinkę po 4 taškus. Tarp jų buvo ir B06 grupės nugalėtojas gargždiškis Domantas Taučius bei M08 grupės nugalėtoja Katerina Jurjonaitė iš Klaipėdos. Na, o pačių mažiausiųjų mergaičių grupėje (M06) nepralenkiama buvo penkiametė Agita Žiūraitė iš Gargždų.

Ne ką mažiau atkaklios kovos virė ir vyresniųjų turnyre. Nuo pat starto į priekį išsiveržė Gargždų sporto mokyklos ugdytinis Domas Andrijauskas. Jis kontroliavo turnyro eigą ir galop nugalėjo su 6 taškais iš 7 galimų (pralaimėjo paskutiniame ture, jau užsitikrinęs pirmąją vietą). Net penki patyrę šachmatininkai atkakliai rungėsi dėl 2–6 vietų. Ir tik paskutinis turas juos surikiavo tokia tvarka: antras – Dovydas Spevak (Gargždai), trečias – Vakaris Lukošiūnas (Klaipėda) (abu surinko po 5,5 taško), ketvirtas – Danielius Antužis (Gargždai) (5 taškai), penktas – Arvydas Žiūra (Gargždai), šeštas – Nedas Kymantas (Gargždai) (abu surinko po 4,5 taško).

B10 grupės nugalėtoju buvo pripažintas Domas Andrijauskas, o B12 grupės – Dovydas Spevak. Tarp mergaičių, kurių vyresniųjų varžybose buvo net 7, M12 grupėje nugalėjo doviliškė Jogailė Paliulytė (4 taškai). O M10 grupėje dominavo Klaipėdos MSC šachmatininkės. Čia pirmoje vietoje buvo Alina Serbinova (4 taškai), tik per vieną vietą pagal koeficientą aplenkusi savo komandos draugę Sofiją Butkutę.

Visą turnyrą vyravo pakili Kalėdų laukimo nuotaika, nors buvo ir pralaimėjimo ašarų. Nieko nepadarysi – visi norėjo laimėti. Tradiciškai nugalėjo stipriausi, o kuriems nepasisekė, pasisėmė geros patirties ateičiai.

Koks būtų turnyras, jei neturėtume vaišių. Vaikams pralaimėjimo kartėlį padėjo malšinti UAB „Ažiūra“ (direktorius Arvydas Žiūra) paruoštas saldus stalas.

Dėkojame Klaipėdos MSC treneriui, mokytojui Rimvydui Lukošiui už pagalbą vedant renginį.

Tikimės, kad ateinantys metai visus įkvėps dar didesniems siekiams, kils dar didesnis noras žaisti šachmatais. O nuo to visiems bus dar tik geriau.

Tad, ugdytiniams gerų Kalėdų atostogų ir iki susitikimo pamokose prie šachmatų lentų jau kitais metais!

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 232 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,