Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šventinį savaitgalį Klaipėdos apskrityje vykdyti reidai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Gražiausių metų švenčių – Kūčių ir Kalėdų – metu Klaipėdos apskrityje nemažai darbo turėjo ir Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos tarnybos pareigūnai. Gruodžio 23–26 d. vykdytų Kelių policijos priemonių metu Klaipėdos mieste ir apskrityje viso patikrinta beveik 400 automobilių. Deja, bet sustabdyta nemažai neblaivių vairuotojų.

 

Per pačias Kūčias, apie 01.30 val. Sportininkų ir Pušyno g. sankryžoje, Klaipėdoje, sustabdyto automobilio „Nissan Almera“ vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė 2,13 promilės, tad šventes praleido areštinėje.

Neblaivių vairuotojų sustabdyta ir per Kalėdas – gruodžio 25 d., Kalėdų naktį, apie 03.40 val., Minijos ir Statybininkų sankryžoje pareigūnai patikrino 29 m. vairuotojo blaivumą – pastarasis teigė važiavęs pirkti gaiviųjų gėrimų troškuliui numalšinti, o štai alkoholio matuoklis rodė, jog vairuoti jam tikrai negalima – vyras įpūtė 1,56 promilės.

Dar vienas neblaivus vairuotojas „prisivažinėjo“ Rietavo seniūnijoje. 2018-12-25, apie 02.34 val., kelyje Rietavas–Kryžkalnis–Vėžaičiai, griovyje aptiktas automobilis „Ford Galaxy“, o už užvesto automobilio vairo sėdėjo 1975 m. gimęs vairuotojas, kuriam alkoholio matuokliu nustatytas net 2,30 prom. neblaivumas. Tą pačią gruodžio 25 d., apie 22 val. Kretingos r., Darbėnuose, neblaivus (1,82 prom.) „Audi“ vairuotojas, esant nepalankioms eismo sąlygoms, nesuvaldė automobilio, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir atsitrenkė į kelio atitvarus.

Šventinį savaitgalį Klaipėdos apskrityje net du vairuotojai pateikė ne savo arba suklastotą vairuotojo pažymėjimus – per Kūčias 1992 m. gimęs vyras, sustabdytas pareigūnų, jiems pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą – pasirodo, jog tikro pažymėjimo vyras niekuomet ir nebuvo įgijęs. Už šį pažeidimą surašytas ANK protokolas dėl vairavimo neturint tam teisės, bei pradėtas tyrimas pagal baudžiamojo kodekso straipsnį už disponavimą suklastotu dokumentu – tad pažeidėjui gresia 375 eurų bauda bei galimas laisvės atėmimas iki 4 metų.

Na, o antrą Kalėdų dieną, gruodžio 26 d., Vilniaus plente, Klaipėdoje, sustabdyto automobilio „Renault Megane“ vairuotojas pateikė ne savo, o giminaičio vairuotojo pažymėjimą, kuris negana to, dar ir nebegaliojantis. Pradėtas tyrimas pagal LR BK 302 str.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,