Mano Gargždai



Nuo sausio kyla gydytojų rezidentų darbo užmokestis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Nuo sausio 1 dienos gydytojų rezidentų algos tapo susietos su pareiginės algos baziniu dydžiu ir įtvirtintos įstatyminiu lygiu. Tai reiškia, kad jaunųjų medikų algos kyla: jaunesniųjų rezidentų vidutinis darbo užmokestis su darbdavio socialinio draudimo įmokomis sieks 1 345, 67 Eur, o vyresniųjų rezidentų – 1 434, 20 Eur. Gydytojų rezidentų darbo užmokesčiui 2019 m. skirta daugiau nei 30 mln. eurų.

 

Pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, atsižvelgiant į tai, kad gydytojų rezidentų atlyginimai mokami iš valstybės biudžeto lėšų, jų darbo užmokestis bus skaičiuojamas tokiu pat principu kaip ir valstybės ar savivaldybių biudžetinių įstaigų darbuotojams.

„Nuo 2019 m. sausio 1 dienos jaunesniųjų rezidentų bazinės algos koeficientas – pakilo nuo 3,5 iki 7,6, o vyresniųjų – nuo 4,0 iki 8,1. Tai reiškia, kad didėjant pareiginės algos baziniam algos dydžiui, kils ir rezidentų atlyginimai“, – sako A. Veryga.

Taip pat naujovė yra tai, kad stipendijos, kurias rezidentai iki šiol gaudavo kaip paskatinimą tampa jų atlyginimo dalimi. Tad ligos, motinystės išmokos jiems natūraliai taps didesnės, kaupsis senatvės pensija.

Primename, kad jau dvejus metus iš SAM sutaupyto biudžeto gydytojams rezidentams buvo mokamos vienkartinės išmokos. Praėjusių metų pabaigoje vienkartinės maždaug 277 eurų išmokos buvo skirtos visiems – tiek jaunesniesiems, tiek vyresniesiems – rezidentams, iš SAM sutaupytų lėšų joms buvo skirta daugiau nei 500 tūkst. eurų. 2017 metais joms buvo skirta beveik 100 tūkst. eurų, iš kurių vyresniesiems rezidentams buvo išmokėtos daugiau nei 80 eurų siekiančios vienkartinės išmokos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 373 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,