Logo
 Spausdinti šį puslapį

Per šalčius moksleiviams rekomenduojama likti namie

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Artėjant šalčiams, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija primena, kad oro temperatūrai nukritus iki 20 laipsnių šalčio ar žemiau, į mokyklą gali neiti pradinukai ir 5 klasių mokiniai.

 

Jeigu oro temperatūra yra 25 laipsniai žemiau nulio, į mokyklą gali neiti ir kitų klasių mokiniai. Apribojimai dėl šalčio negalioja ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigoms. Į darželius vaikus pristato tėvai, todėl, kai šalta, jie turi pasirūpinti saugiu vaikų atvykimu.

Visos mokyklos dirba ir priima vaikus esant bet kokiai temperatūrai. Jeigu į mokyklą atvyksta vienas ar keli mokiniai, jiems organizuojami užsiėmimai. Tad jeigu mokiniai gyvena netoli mokyklos arba juos į mokyklą atveža tėvai, patariama jiems dalyvauti pamokose. Pėsčiomis ar viešuoju transportu į mokyklą per šalčius rekomenduojama nevykti.

Ruošiantis į mokyklą, būtina atkreipti dėmesį ne tik į faktinę, bet ir jutiminę oro temperatūrą konkrečioje vietovėje, įvertinti vėjo žvarbumą.

Kaip nustatoma Bendruosiuose ugdymo planuose, mokiniams, neatvykusiems į mokyklą dėl šalčio, mokymuisi reikalinga medžiaga skelbiama mokyklų interneto svetainėse ir elektroniniuose dienynuose, konsultacijas teikia mokytojai nuotoliniu būdu. Šios dienos yra įskaičiuojamos į ugdymo dienų skaičių, tad ir neatvykusiems mokiniams atidirbti vėliau nereikia.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,