Mano Gargždai



Skaičiuojami žiemojantys vandens paukščiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Šiomis dienomis nacionalinių ir regioninių parkų ekologai atidžiai stebi ir skaičiuoja paukščius prie ežerų, upių, didesnių tvenkinių – visur, kur yra atviro vandens plotų. Kai ežerai pasidengia ledu, sparnuočiai būriuojasi prie vandens properšų, o tai palengvina jų apskaitą.

 

Dzūkijos nacionalinio parko gamtininkai paukščius daugiausia skaičiuoja prie neužšąlančių upių ir upelių. Aukštaitijos nacionalinio parko – ežerų krašto – ekologų apskaitų maršrutai nusitęsia daugiau kaip šimtą kilometrų. Kurtuvėnų regioninio parko direkcijos ekologai paukščius skaičiuos Ventos-Dubysos perkase, Kurtuvos kanale, Ventos, Dubysos ir kitose upėse.

Žiemojantys vandens paukščiai šiemet Lietuvoje skaičiuojami jau dešimtą kartą. Jų apskaitos leidžia įvertinti tam tikrus pokyčius gamtoje, pastebėti atskirų rūšių gausėjimą. Apskaitos vyksta Lietuvos ornitologų draugijos iniciatyva, siekiant ne tik planuoti žiemojančių paukščių apsaugą, bet ir vertinant Vakarų Palearktikos vandens paukščių populiacijų gausą.

Apskaitų metu skaičiuojami ne tik tipiški vandens paukščiai: antys, gulbės, dančiasnapiai, bet ir vandenyje žvejojantys tulžiai, garniai, medžiojantys jūriniai ereliai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 113 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,