Mano Gargždai



Vasario 16-oji Veiviržėnuose paminėta netradiciškai

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Pirmąja vieta slalome jaunimo kategorijoje džiaugėsi Šarūnas Norvaišas Pirmąja vieta slalome jaunimo kategorijoje džiaugėsi Šarūnas Norvaišas

Vasario 16-oji (Valstybės atkūrimo diena) – nacionalinė Lietuvos šventė, skirta 1918-aisiais Lietuvos Tarybos signatarų pasirašytam Lietuvos nepriklausomybės aktui paminėti. Svarbų visai Lietuvai dokumentą pasirašė 20 signatarų. Ši istorinė data Lietuvoje minima kasmet.

Veiviržėnų miestyje šia proga buvo suorganizuota net keletas renginių.  2013 metais Klaipėdos rajono savivaldybės sprendimu Veiviržėnų gimnazijai suteiktas Vasario 16-osios akto signataro Jurgio Šaulio vardas. Kaip ir kiekvienais metais Klaipėdos rajono delegacija vyko į Vilnių, į prezidentūrą, kur  Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vasario 16-osios Akto signataro artimiesiems perdavė gėles, kurios buvo padėtos ant Lietuvos Valstybės atkūrimo aktą pasirašiusio signataro Jurgio Šaulio kapo Balsėnų kaime.

Veiviržėnų kultūros centre vyko minėjimas skirtas Valstybės atkūrimo dienai. Pagrindinės jo organizatorės Raimunda Mockuvienė ir Inesa Gaudutytė, taip pat prisidėjo jaunimo klubas „Ekipa“, gimnazijos prezidentūra, atskiros klasės. Mokytojos Alva Giržadienė ir Stasė Daugėlienė kartu su vaikais paruošė įspūdingą teatralizuotą pasirodymą „Nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės iki 1918 m. vasario 16-osios“. Taip pat minėjime dalyvavo Veiviržėnų gimnazijos moksleiviai, ansamblis „Viržis“, Gargždų muzikos mokyklos Veiviržėnų skyriaus muzikantai. Sulaukėme svečių iš rajono - savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė pasveikino visus susirinkusius su gražia ir prasminga švente.

Dar vienas, didelio susidomėjimo sulaukęs renginys, skirtas Vasario 16-ąjai - Veiviržėnuose surengtos slalomo varžybos. Šio renginio organizatorius Karolis Pronckus sakė „Mes prisidėjome prie paskelbto raginimo valstybės dieną švęsti išradingai, kitaip, netradiciškai. Tai – trečiosios lenktynės, mes pakeitėme jų datą ir prisitaikėme prie valstybės dienos. Buvo 80 startų. Nugalėtojai gavo taures, buvo įsteigtas specialus prizas už patriotiškai papuoštus automobilius”. Kiekvienais metais šis renginys susilaukia didelio populiarumo. Gal todėl, kad slalome dalyvauja vairuotojai mėgėjai, kad pasiruošimas šioms varžyboms nereikalauja labai didelių investicijų, sulaukėme dalyvių ne tik iš Klaipėdos rajono, bet ir iš visos Lietuvos. Žiūrovų taip pat netrūko – lietuviška atributika pasipuošę žmonės įtemptai stebėjo skriejančias mašinas, „sirgo“ už savo favoritus, svarstė kas laimės varžybas. Šis gražus renginys baigėsi nugalėtojų apdovanojimais.

Iškilmingai, gražiai ir išradingai veiviržėniškiai pažymėjo Valstybės atkūrimo dieną. Tai svarbi lietuvių tautos tapatybės ir istorinės atminties dalis.

Slalomo rezultatai:

Slalomorezultatai

 

Renginio dalyvių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 376 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,