Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų krašto muziejuje – paroda „Dialogas medžiui“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi A. Ridiko nuotr. Asociatyvi A. Ridiko nuotr.

Sausio 29 d. (antradienį) 16 val. Gargždų krašto muziejuje atidaroma tautodailininko, medžio drožėjo Algirdo Ridiko personalinė darbų paroda „Dialogas medžiui“. Parodos atidaryme dalyvaus autorius.

 

Parodoje eksponuojami A. Ridiko sukurti bareljefai, reflektuojantys Lietuvos krašto peizažą, architektūrą, gyvūniją, istorines vietoves, taip pat marinistiniais, religiniais ir kitais motyvais inspiruoti medžio drožiniai.

Algirdas Ridikas – tautodailininkas, medžio drožėjas. Gimė 1963 m. vasario 25 d. Matydamas kaip tėvas, medžio meistras Petras Ridikas, meniškai dirba su medžiu, nuo vaikystėje susidomėjo piešimu ir dailės darbais. Mokėsi Klaipėdos vaikų dailės mokykloje. Apgynė diplominį darbą drožinėtą iš medžio. Baigęs dailės mokyklą įstojo į tuometinį Telšių Taikomosios dailės technikumą. Nuo 1985 m. pradėjo dirbti medžio drožėju Plungės suvenyrų bare „Minija“. 1999 m. įstojo į Lietuvos tautodailininkų sąjungą. 2005 m. A. Ridikui sutektas meno kūrėjo statusas.

Autorius drožinėja bareljefus ir kitus kūrinius iš medžio. Dažniausiai drožia iš liepos medienos, o kūrinius apdoroja specialiu beicu ir vašku. Per daugiau negu 20 kūrybos metų A. Ridiko darbai yra plačiai pasklidę po Lietuvą ir kitas pasaulio šalis.

Paroda veiks iki vasario 13 d.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,