Mano Gargždai



Gargždų sunkiaatlečiai metus pradėjo pergalingai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Treneris E. Šauklys  su auklėtinėmis Agneta ir Akvile. Sporto mokyklos nuotr. Treneris E. Šauklys su auklėtinėmis Agneta ir Akvile. Sporto mokyklos nuotr.

Degaičiuose (Telšių r.) vyko Tarptautinis sunkiosios atletikos turnyras „Degaičiai-2019“. Į varžybas iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos įvairių kampelių susirinko apie 100 jaunųjų sportininkų iki 15 m., merginų amžiaus nebuvo ribojamas.

 

Šauniai 2019 metus pradėjo Gargždų sporto mokyklos ir Sporto centro sunkiaatlečiai. Merginų grupėje nugalėtojomis tapo Gabrielė Čeliauskaitė ir Lijana Jakaitė. Pastaroji tapo ir absoliučia nugalėtoja. Dvi trečiąsias vietas iškovojo jauniausios, labai perspektyvios mergaitės – Agneta Dotaitė (svorio kategorijoje iki 50 kg) ji išrovė 33 kg sveriančią štangą, o stūmimo rungtyje iškėlė 40 kg; Akvilė Giaštautaitė (svorio kategorijoje iki 58 kg) išrovė 40 kg sveriančią štangą, o stūmimo rungtyje – 49 kg.

Berniukų grupėje pirmąją vietą iškovojo Nojus Stonys, antrąją – Žilvinas Duotas, trečias liko Nojus Brazdeikis, o naujokas Vilius Juknys – ketvirtas.

Anot trenerio Edvardo Šauklio, svarbiausia, kad visi aštuoni dalyvavę sportininkai pasiekė savo asmeninius rekordus, o tai nuteikia optimistiškai, kad 2019 m. sunkiaatlečiai nemažins apsukų ir tikimasi aukštų rezultatų.

Lietuvos rinktinėje įvairių amžiaus grupių sudėtyje yra Nojus Brazdeikis, Žilvinas Duotas, Vilius Norkus, Erlandas Eglynas, Karolis Stonkus, Lijana Jakaitė, Gabrielė Čeliauskaitė.

Priešolimpiniais metais laukia rimtos varžybos, kuriose privalės dalyvauti gargždiškiai: Europos čempionate Gruzijoje – Lijana Jakaitė, Europos jaunių iki 17 m. čempionate Rumunijoje – Vilius Norkus, Pasaulio čempionate Tailande – Lijana Jakaitė, Europos jaunimo iki 20 m. ir iki 23 m. čempionate Moldovoje – Karolis Stonkus ir Lijana Jakaitė.

Laukia prasmingi 2019 metai, tikimasi valdžios palaikymo, o sunkiaatlečiai pasiryžę nenuvilti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 515 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,