Mano Gargždai



Padaugėjo atvejų, kai privalu gauti statybą leidžiantį dokumentą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Įsigaliojus papildytam statybos techniniam reglamentui (STR) „Statybą leidžiantys dokumentai. Statybos užbaigimas. Statybos sustabdymas. Savavališkos statybos padarinių šalinimas. Statybos pagal neteisėtai išduotą statybą leidžiantį dokumentą padarinių šalinimas“, padaugėjo jo 3 priede išvardytų atvejų, kai planuojant statybos darbus privalu gauti statybą leidžiantį dokumentą (SLD).

 

Nuo š. m. sausio 17 d. SLD reikia gauti, be kitų nurodytų atvejų, ir norint rekonstruoti nesudėtingąjį statinį į neypatingąjį ar ypatingąjį, ir atlikti nesudėtingojo statinio kapitalinį ar paprastąjį remontą, taip pat, kai keičiama statinio kategorija – į neypatingąjį ar ypatingąjį.

Pažymėtina, kad šis STR leidžia neypatingųjų inžinerinių statinių statybą užbaigti ne statybos užbaigimo aktu, o statytojui ar jo teises ir pareigas perėmusiam asmeniui surašant deklaraciją apie statybos užbaigimą. Ši deklaracija turi būti patvirtinta ir įregistruota Valstybinėje teritorijų planavimo ir statybos inspekcijoje prie Aplinkos ministerijos.

Aplinkos ministerija primena, kad pagal š. m. sausio 1 d. įsigaliojusius Statybos įstatymo pakeitimus SLD laikomas išduotu ir galiojančiu, jeigu jo duomenys įregistruoti ir apie jo išdavimą visuomenė yra informuota paskelbus informacinėje sistemoje „Infostatyba“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 249 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,