Mano Gargždai



Į Lietuvą buvo įvežta sergančių galvijų mėsa

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad uždrausta tiekti rinkai ir nurodyta sunaikinti per 80 kg galimai nesaugios lenkiškos jautienos.

 

Lenkijos žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie galimai nelegaliai skerdžiamus sergančius galvijus, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) kreipėsi į šios šalies veterinarijos instituciją, prašydama pateikti informaciją apie priemones, kurių imtasi, kad nesveikų galvijų mėsa nepatektų vartotojams.

Lenkijos atsakinga institucija, atlikusi patikrinimus minėtoje skerdykloje ir iš jos produkciją įsigijusiose mėsos perdirbimo įmonėse, nustatė, kad nesaugi, neaiškios kilmės jautiena iš mėsos perdirbimo įmonių buvo išplatinta ne tik Lenkijoje, bet ir parduota mėsos perdirbimo įmonėms kitose ES šalyse. Mėsa buvo išplatinta Estijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Portugalijoje, Rumunijoje, Ispanijoje, Švedijoje, nedidelis jautienos kiekis (apie 80 kg) parduotas ir Lietuvos įmonėms. Apie tai informuota Europos Komisija ir valstybių narių atsakingos institucijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF).

VMVT inspektoriai, tikrindami rinkai pateiktą lenkišką jautieną nustatė, kad iš mėsos perdirbimo įmonės „Zaklad mięsny“ (Kamienczyk, Lenkija) galimai nesaugios jautienos įsigijo 2 Lietuvos įmonės – UAB „Bidfood Lietuva“ ir AB „Krekenavos agrofirma“. VMVT inspektoriai nedelsiant atliko patikrinimus minėtose įmonėse. Nustatyta, kad šios partijos jautiena tebesaugoma įmonių sandėliuose ir neišplatinta Lietuvos rinkoje. Įmonėms nurodyta šią mėsą sunaikinti šalutinių gyvūninių produktų perdirbimo įmonėje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 333 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,