Mano Gargždai



Rajono valdžia rado žvejų Achilo kulną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Stasio Gulbino nuotr. Asociatyvi Stasio Gulbino nuotr.

Klaipėdos uoste žvejojantiems poledinės žūklės mėgėjams nuotaiką kartais sugadina miesto savivaldybės tarnautojai, o tolėliau ant Kuršių marių ledo laimikio tykančių pramogautojų laukia jau Klaipėdos rajono valdžios atstovų staigmenos.

 

Kol ledas dar ganėtinai patvarus, būriai žvejybos mėgėjų renkasi pažvejoti mariose ties Kairių poligonu. Kad tai – mėgstama vieta, byloja nemažai automobilių, sustatytų artimiausio keliuko pakraštyje.

Dėl to žvejų ir laukia minėtos staigmenos. Praėjusią savaitę po žvejybos namo grįžęs uostamiesčio gyventojas Mindaugas netrukus sulaukė pranešimo iš Klaipėdos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus, jog jam gresia bauda už ne vietoje pastatytą automobilį – šiuo atveju ant miško paklotės.

„Na, galbūt aš ir neteisus, nors paprašiau parodyti bent nuotraukas, kurioje esą užfiksuotas pažeidimas. Bet gal valdžiai reikėtų pagalvoti apie aikštelę: su taksi čia neatvažiuosi, ne dėl to, kad brangu – žvejybos įrangos taksistai neveš“, – sakė Mindaugas.

Anot jo, tądien ten buvo apie 100 automobilių, tarpusavio sutarimu jie sustatomi taip, kad netrukdytų eismui.

Savivaldybės tarnautojų teigimu, į Kairius išsiruošta ne bausti automobilininkų. Vykta į planuotą patikrinimą dėl saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisyklių, tačiau pasinaudota ir nuo šių metų pradžios Viešosios tvarkos skyrių specialistams suteikta galimybe bausti neleistinose vietose mašinas palikusius vairuotojus.

Iki 2014-ųjų tai daryti galėjo tik policijos pareigūnai, bet, žvejo teigimu, jie buvo supratingesni.

„Ankstesniais metais, kai ten suvažiuodavo žvejai, pasitaikydavo vagysčių iš automobilių, todėl žvejybos dienomis užsukdavo ir policijos ekipažas. Keisčiausia, kad pareigūnams toks statymo būdas neužkliuvo. Gal suprato, jog sezonas labai trumpas, mašinų toje vietoje būna vos kelias dienas per metus“, – samprotavo vyriškis.

Dabar jam gresia 100-300 litų bauda, taip pat lieka galimybė „susitaikyti su valstybe“ – sumokėti pusę minimalios baudos.

Be to, esant reikalui, aiškintis tektų važiuoti į Gargždus, kur įsikūrusi Klaipėdos rajono savivaldybė, mat Kairiai – jau jos, o ne uostamiesčio teritorijoje.

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 297 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,