Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Vaivorykštės“ kalnų slidininkai ir šachmatininkai sėkmingai gynė rajono garbę

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
V. Marcinkevičiaus nuotr. V. Marcinkevičiaus nuotr.

Praėjusią savaitę Druskininkų „Snow Arenoje“ vyko Mokyklų žaidynių kalnų slidinėjimo finalinės varžybos, kuriose sėkmingai pasirodė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos slidininkų komandos.

 

Varžomasi buvo merginų ir vaikinų slalomo rungtyse slidėmis bei snieglentėmis. Geriausiai sekėsi merginų komandai, kurią sudarė Urtė Ilginytė ir Gertrūda Žemgulytė. Jos nusileidimo nuo kalno snieglente rungtyje iškovojo antrąją vietą. Vaikinų komanda, sudaryta iš mokinių Gusto Balsio, Barto Lukausko ir Hermano Jucio, šioje rungtyje iškovojo aukštą penktąją vietą. Nusileidimo slidėmis rungtyje iš dvidešimt trijų finale dalyvavusių komandų mūsų vaikinai – Jokūbas Karnauskas, Ignas Bigelis ir Jokūbas Kraynas – tapo penktosios vietos laimėtojais. Šioje rungtyje dalyvavusių merginų rezultatas kiek kuklesnis, užimta tryliktoji vieta. Komandą sudarė Austėja Kausteklytė, Patricija Šiaulytė ir Julija Viliūtė. Visi slidininkai turėjo galimybę ne tik dalyvauti varžybose, bet ir iki pat vakaro slidinėti Druskininkų „Snow Arenoje“, uždaroje ir lauko trasose. Antros vietos apdovanojimus įteikė LTOK prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.

Kitą dieną taip pat Druskininkuose, „Dainavos“ komplekse, vyko Lietuvos mokyklų žaidynių šachmatų finalinės varžybos. „Vaivorykštės“ gimnazijos komanda, kurią sudarė Martyna Jucytė, Mantas Kerpė, Rokas Liutvinas ir Danielius Raudys, pasirodė labai gerai – tarp Lietuvos mokyklų užimta ketvirtoji vieta. Taškų buvo surinkta lygiai tiek, kiek surinko ir trečiąją vietą iškovojusi komanda. Net keturi papildomi rodikliai taškų skaičiavimo metodikoje buvo vienodi, ir tik dėl paskutinio rodiklio, pritrūkus kelių taškų, trečiąją vietą teko užleisti klaipėdiečiams. Taip arti prizinės vietos mūsų rajono šachmatininkai dar nėra buvę.

 

Akimirkos iš varžybų – Valentino Marcinkevičiaus nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,