Mano Gargždai



Skaičiuojant konkursinį balą pereinama prie suvienodintos 10-balės skaičiavimo skalės

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nuotr. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nuotr.

2019 m. skaičiuojant konkursinį balą pereinama prie suvienodintos 10-balės skaičiavimo skalės – jis galės būti nuo 4 iki 10 balo. Naujasis konvertavimas geriau atspindės abituriento pasiekimus, nei ligi šiol naudotas skaičiavimas. 2019 m. minimalaus konkursinio balo kartelė išlaikoma tokia pat kaip pernai.

 

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius patvirtino 2019 m. mažiausius konkursinius balus stojant į valstybės finansuojamas studijų vietas universitetuose ir kolegijose. Skaičiuojant konkursinį balą valstybiniai brandos egzaminai iš 16–100 balų vertinimo skalės bus perskaičiuojami į 4–10 skalę, dėl to keičiasi ir mažiausio konkursinio balo skaitinė išraiška.

Nors skaitinė minimalaus konkursinio balo išraiška pasikeičia, jo vertė išlieka tokia pat kaip pernai. 2018 m. galiojęs minimalus konkursinis balas stojant į universitetus 3,6 šiemet perskaičiuojamas į 5,4, o stojant į kolegijas – 2 į 4,3 balo.

Stojamojo balo skaičiavimo pakeitimas leis matyti realesnį vaizdą – jei abiturientas 10 balų skalėje surinko penkis balus, tai reiškia, kad jo pasiekimai verti penketo. Anksčiau buvo trys skirtingos vertinimo skalės: mokyklinio dešimtuko, valstybinių egzaminų šimtuko ir stojamojo balo dešimtuko, kuris nesutapo su mokyklinio dešimtuko. Nuo šiol šios vertinimo skalės suvedamos į vieną.

Kaip ir pernai, konkursinis balas skaičiuojamas iš keturių dalykų brandos egzaminų. 5,4 balo (2018 m. – 3,6) susidaro, jeigu mokinys išlaiko 4 brandos egzaminus pagrindiniu lygiu. Slenkstinį balą 4,3 (2018 m. – 2) stojantysis surenka 4 brandos egzaminus išlaikęs patenkinamu lygiu.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 382 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,