Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose viešėjo Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Penktadienį Gargždų kultūros centre lankėsi Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. K. Abromavičiūtė nuotr. Penktadienį Gargždų kultūros centre lankėsi Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. K. Abromavičiūtė nuotr.

Penktadienį Gargžduose lankėsi Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. Trumpai pristatęs jau nuveiktus Vyriausybės darbus bei dar laukiančius iššūkius, premjeras atsakė ir į gyventojų užduotus klausimus.

 

Būtina pertvarka viešajame sektoriuje

Vizitas prasidėjo Gargždų kultūros centre. Į susitikimą atvyko itin gausus būrys rajono gyventojų. Čia taip pat dalyvavo ir Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas bei LR Seimo narys Bronius Markauskas. Pastarasis pasidžiaugė, kad per šią kadenciją rajonas sulaukia didelio dėmesio iš šalies valdžios, rajono neaplenkė keturi ministrai bei du viceministrai, na, o premjeras čia lankosi ne pirmą kartą.

Kalbėdamas auditorijai, Saulius Skvernelis akcentavo viešojo sektoriaus pertvarkos klausimą. Anot jo, šiandien Lietuva yra viena iš pirmaujančių šalių pagal valstybės ir biudžetinėse įmonėse dirbančių žmonių skaičių. Skaičiuojama, jog viešajame sektoriuje dirba apie 380 tūkst. darbuotojų.

„Nors atlyginimus pakėlėme, tačiau vis dar vyrauja „paklodės tampymo“ principas. Tai nėra normalu. Turime susitarti, kokius sprendimus būtina priimti, kad viešasis sektorius taptų efektyvus, na, o tuomet, ne politikuojant, nuspręsti, kaip mes kelsime darbuotojų atlyginimus, kokiu mastu ir kokiu būdu tai bus daroma bent iki 2025 metų“, – sakė S. Skvernelis.

 

Saulius Skvernelis akcentavo viešojo sektoriaus pertvarkos klausimą. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Susitikimo metu Ministras Pirmininkas pristatė ir per praėjusius metus surinktų mokesčių dydžius. Anot jo, per 2018 metus valstybės ir savivaldybių biudžetas pasipildė 1,5 proc. daugiau pajamų nei buvo tikėtasi. Taip pat, anot premjero, iš pridėtinės vertės mokesčio (PVM) per 2018 metus gauta 7,5 proc. daugiau pajamų nei 2017 m. Už akcizines prekes per 2018-uosius buvo gauta 8,3 proc. daugiau pajamų nei 2017 m.

„Kaip ir planavome, mokesčių už alkoholio vartojimą surinkome tikrai daugiau, tačiau jo vartojimas ženkliai sumažėjo. Šiandien pasiekėme mažiausią alkoholio vartojimo ribą per pastaruosius dešimt metų“, – teigė premjeras.

 

Klausimus uždavė gyventojai

Po Ministro Pirmininko kalbos atėjo laikas gyventojų klausimams. Pirmiausia į premjerą kreipėsi meras Vaclovas Dačkauskas. Rajono vadovas teiravosi, ar Vyriausybė rengia socialinių būstų plėtros programą, nes dabar žmonės eilėse laukia kone 20 metų ir tuo pat metu negali gauti paskolos būsto statybai. Atsakydamas į klausimą, Ministras Pirmininkas teigė, kad problema yra sprendžiama jaunų žmonių būsto įsigijimo skatinimo programa, kuri numato valstybės paramą būstą regionuose norinčioms įsigyti jaunoms šeimoms, turinčioms nedideles pajamas, ir jaunoms šeimoms neatsižvelgiant į pajamas. Pasak S. Skvernelio, kol kas statyti papildomų socialinių būstų neketinama. Anot jo, tokios statybos ilgai užtunka, daug kainuoja. Be to, net ir nežymiai pagerėjus socialiniame būste gyvenančių žmonių finansinei situacijai, jų bus pareikalauta palikti namus, taip gyventojai vėl atsidurs gatvėje.

Seimo narys Bronius Markauskas panoro išgirti S. Skvernelio nuomonę dėl Slengių gyventojų noro prisijungti prie Klaipėdos miesto. Ministras Pirmininkas patikino, kad Vyriausybė atsakingai įvertins situaciją ir skubotų sprendimų nepriims. Visgi, anot S. Skvernelio, pirmiausia bus atsižvelgiama į gyventojų valią.

Susitikimo pabaigoje, likus kelioms minutėms, keletą klausimų spėjo užduoti ir rajono gyventojai. Žmonės domėjosi aplinkosauginėmis temomis, naftos gavybos sausumoje ir jūroje galimybėmis, klausta ir apie daugiafunkcio sporto centro statybas.

 

Į susitikimą atvyko itin gausus būrys rajono gyventojų. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

„Buvau nusistatęs kiek skeptiškai, galbūt, kiekvienam miestui turėti po baseiną nėra būtina. Tačiau dabar manau, kad jeigu toks centras atsirastų, žmonės tikrai jame lankytųsi, jis būtų naudingas ne tik vaikams, darbingo amžiaus žmonėms, plaukioti ir sportuoti galėtų ir senjorai“, – į klausimą atsakė S. Skvernelis ir pridūrė, kad dabar svarbu sutarti tik dėl adekvačios projekto kainos, jo finansavimo.

Po susitikimo su gyventojais, Ministras Pirmininkas su delegacija lankėsi UAB „Mars Lietuva“.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,