Logo
 Spausdinti šį puslapį

Neįgaliųjų šachmatų varžybose kovėsi ir Gargždų atstovas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Vasario 8–9 dienomis Vilniuje „Karolinos“ centre vyko Lietuvos neįgaliųjų sportininkų greitųjų šachmatų ir „Žaibo“ pirmenybės.

 

Jose dalyvavo ir Gargždų sporto mokyklos ugdytinis Domantas Antužis. Jis šiuo metu yra pasiekęs neblogą žaidimo lygį, nuolat kelia savo tarptautinį šachmatų reitingą. Tad, kaip ir yra pasirengęs pirmąkart mesti iššūkį pajėgiausiems Lietuvos šachmatų neįgaliesiems sportininkams.

Vasario 8-tą vyko greitųjų šachmatų pirmenybės. Tarp 16 šachmatininkų starte Domantas buvo keturioliktu reitingu. O reitingų viršūnėje buvo tarptautinio lygio žaidėjai Romualdas Klimavičius, Anicetas Uogelė (abiejų Rtg. per 2000), taip pat patyrę šachmatininkai Algimantas Arulis, Stanislavas Gerasimovičius ir kiti. Nelengva Domantui buvo kautis, tačiau jis sugebėjo pasiekti 2 pergales, vieną partiją baigti lygiosiomis, pakelti savo Rtg. per 31 balą, ir galutinėje įskaitoje iškovoti 12-tą vietą.

Dar geriau Domantui sekėsi antrą dieną. Septyniose „Žaibo“ partijose jis sugebėjo surinkti 3,5 taško ir pakilti net į aštuntą vietą.

Dalyvavimas Lietuvos neįgaliųjų pirmenybėse Domantui davė daug gerų pamokų. Jis pamatė, kaip panašaus likimo žmonės per šachmatus nuoširdžiai bendrauja, palaiko gerus žmogiškus ryšius, ieško veikloje prasmės. Tai dar labiau įkvėpė Domantą ruoštis ateinančioms kovoms, ir kitais metais siekti aukštesnių rezultatų.

Po savaitės „Karolinos“ viešbutyje startuos Lietuvos klasikinių šachmatų BM10-BM18 pirmenybės. Tarp daugybės dalyvių (apie 250) bus ir B16 grupėje kovosiantis Domantas Antužis. Palinkėsime jam išlikti stipriam ir ištvermingam. Ten jau prie lentos reikės praleisti ne vieną valandą, ieškant geriausių sprendimų. Kaip parodė pastarųjų varžybų rezultatai, Domantas gali kovoti, ir ateityje gali pasiekti neblogų rezultatų.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,