Mano Gargždai



Per pirmąją savaitę e-registracijos paslaugomis pasinaudojo rekordinis rinkėjų skaičius

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Praėjusią savaitę prasidėjus rinkėjų, norinčiųjų balsuoti užsienyje, registracijai, rinkėjai, kaip niekada anksčiau, aktyviai elektroninių paslaugų portale „Rinkėjo puslapis“ teikia Vyriausiai rinkimų komisijai (VRK) prašymus balsuoti užsienyje.

 

Per pirmąją registracijos savaitę 3 460 rinkėjų išreiškė pageidavimą balsuoti užsienyje, tai sudaro 18 proc. nuo 2016 m. Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose užsiregistravusių rinkėjų skaičiaus. Primename, kad 2016 m. Seimo rinkimuose balsuoti užsienyje užsiregistravo 19 207 rinkėjai.

Daugiausiai rinkėjų jau užsiregistravo balsuoti šiose diplomatinėse atstovybėse ir konsulinėse įstaigose: Jungtinėje Karalystėje (1 006), JAV (322), Vokietijoje (263), Norvegijoje (243), Belgijoje (224), Airijoje (181), Švedijoje (180).

Užsienyje gyvenantys ar laikinai esantys rinkėjai turi teisę balsuoti Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose, rinkimuose į Europos Parlamentą, ir, jeigu bus, referendumuose.

Visi rinkėjai, pageidaujantys balsuoti užsienyje 2019 m. Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose, rinkimuose į Europos Parlamentą, ir, jeigu bus, referendumuose, turi registruotis. Taip pat ir tie rinkėjai, kurie nuolat gyvena užsienyje ir jau buvo įtraukti į užsienyje balsuojančių rinkėjų sąrašus praėjusiuose rinkimuose ar referendumuose.

Atkreipiame dėmesį, kad kiekvienoje diplomatinėje atstovybėje ar konsulinėje įstaigoje balsavimo paštu terminas, t. y. data iki kurios rinkėjai gali registruotis balsavimui paštu yra skirtinga ir priklauso nuo to kaip veikia pašto tarnybos konkrečiose užsienio valstybėse.

Rinkėjai, pageidaujantys balsuoti asmeniškai diplomatinėse atstovybėse ir konsulinėse įstaigose gali registruotis balsavimui iki pat rinkimų dienos.

Rinkėjų, balsuojančių užsienyje, elektroninę registraciją galima rasti čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 404 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,