Mano Gargždai



Broliai Karolis ir Dovydas Stonkai futbolą ir lengvąją atletiką iškeitė į sunkumų kilnojimą

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Gargždiškiai Karolis ir Dovydas Stonkai visas savo jėgas atiduoda sunkiajai atletikai. R. Rapalienės nuotr. Gargždiškiai Karolis ir Dovydas Stonkai visas savo jėgas atiduoda sunkiajai atletikai. R. Rapalienės nuotr.

Sportuoti mėgstančių žmonių Klaipėdos rajone apstu. Tačiau ar žinojote, kad nemažas būrys jaunųjų sportininkų dar ir Lietuvos rinktinėms priklauso?

Klaipėdos rajono vaikų ir jaunių sporto mokykloje kone kas vakarą pluša sunkiaatlečių jaunuolių, kurie su treneriu Edvardu Šaukliu priešakyje vienas po kito skina laurus.

Pristatome naują portalo mano-gargzdai.lt publikacijų ciklą apie Klaipėdos rajono jaunuosius rinktinių narius. Šį kartą kalbinome sunkiaatlečius gargždiškius brolius – Karolį ir Dovydą Stonkus.

 

Karoliui – dvylika metų, Dovydui – netrukus sukaks šešiolika. Abu vaikinai pasakojo, kad anksčiau lankė kitas sporto šakas.

„Kai buvau jaunesnis, lankiau lengvąją atletiką. Vėliau pasidarė nebeįdomu. Tada vienas klasės draugas papasakojo, kad lanko sunkiąją atletiką. Aš irgi atėjau į salę ir išbandžiau šią sporto šaką. Buvau vienuolikos su puse metų. Sunkiąją atletiką lankau iki šiol“, – prisiminė Dovydas.

Karolis, jaunesnysis brolis, tvirtino lankęs futbolą, tačiau greitai jam ši sporto šaka taip pat pasirodė pernelyg nuobodi. Tad jis pasuko brolio pėdomis ir atkulniavo į sunkumų kilnojimo salę.

„Pradėjau devynerių metų. Gerai sekėsi ir patiko. Net nebuvo akimirkų, kad norėtųsi viską mesti.  Tai iki šiol ir lankau“, – nedaugžodžiavo Karolis.

Abu broliai sakė, kad kol kas nepatyrė ir rimtų traumų. Šeimos nariai jų užsiėmimą vertina teigiamai, tačiau iš draugų pasigirsta įvairių nuomonių.

„Kartais draugai sako, kad per daug sportuoju“, – neslėpė Karolis ir pridūrė, kad sporto salėje lankosi penkis kartus per savaitę. Ten praleidžia po tris valandas, tačiau teigė, kad laiko lieka ir laisvalaikiui.

Dovydas tvirtino iš bendraamžių dažniau sulaukiantis pagyrų.

Abu broliai jau gali didžiuotis nemenku sąrašu puikių pasiekimų ir laimėjimų.

„Šeštadienį vykusiose Atvirose Klaipėdos jaunučių iki 15 metų sunkiosios atletikos pirmenybėse, kurios buvo skirtos ir Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, svorio iki 76 kg grupėje buvau pirmas. Lapkritį Anykščiuose rengtose varžybose taip pat buvau geriausias. Ir gruodį Gargžduose organizuotose varžybose“, – vardijo Karolis.

„Praėjusiais metais Lietuvos čempionate iki 15 metų savo svorio kategorijoje iškovojau pirmą vietą. Lietuvos žaidynėse – antrą vietą“, – svarbiausius savo pasiekimus prisiminė Dovydas.

Broliai Stonkai sporto neketina apleisti. Karolis, kuriam, kaip pats pabrėžė, visos varžybos atrodo vienodai svarbios, patikino, kad jo tikslas – sportuoti ir siekti geresnių rezultatų. Ne tik siekti pergalių, bet ir toliau mokytis žada ir Dovydas.

„Būna, kad išsenka jėgos, tačiau namie pailsiu ir kitą dieną vėl jų pakanka. Puikiausias poilsis – geras miegas. Reikia viską daryti pagal planą, užsibrėžti, ko nori šiame sporte pasiekti“, – reziumavo Dovydas.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 566 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,