Mano Gargždai



Sporto mokyklos ugdytiniai varžėsi Lietuvos jaunių ir jaunučių šachmatų pirmenybėse

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Z. Bitino nuotr. Z. Bitino nuotr.

Vasario 15–20 dienomis Vilniuje vyko BM10–BM18 standartinių šachmatų Lietuvos pirmenybės. Jose dalyvavo net keturiolika Gargždų sporto mokyklos ugdytinių.

 

Pirmenybėse dalyvavo: Matas Valaika (B10), Domas Andrijauskas, Dovydas Spevak, Paulius Rusteika, Kernius Balčiūnas, Danielius Antužis, Arvydas Žiūra (visi – B12), Žygimantas Staponas, Dominykas Lavrentjevas, Jordanas Norvilas (visi B14), Domantas Antužis (B16), Vytautė Paliulytė (M10), Jogailė Paliulytė (M12) ir Jorė Balčiūnaitė (M14).

Gausiausi dalyviais buvo B10 ir B12 grupių turnyrai. B10 grupėje iš visos Lietuvos susirinko 53, o B12 – 54 sportininkai. Konkurencija buvo didžiulė, tad Gargždų berniukams teko gerai paplušėti, siekiant aukštesnių vietų. Gerai kovojo visi, tačiau geriausiai pasirodė Domas Andrijauskas, B12 grupėje surinkęs 6 taškus iš 9 galimų ir iškovojęs aukštą penktąją vietą. Domas Andrijauskas pasižymėjo nepaprastu kovingumu: visų varžybų metu išliko lyderių grupėje, kovojo su itin pajėgiais šachmatininkais bei prie lentos, dalyvaudamas 9 turuose, praleido bemaž 30 valandų. Ir tas kantrus darbas – vainikuotas sėkme.

Gerai B12 grupėje kovojo ir kiti mūsų berniukai: Dovydas Spevak iškovojo 21 vietą (5 taškai), Danielius Antužis – 24-tą (5 taškai), Paulius Rusteika 32-tą (4,5 taško), Kernius Balčiūnas 33-tą (4 taškai), Arvydas Žiūra liko 47-toje vietoje (3 taškai).

Tarp B10 berniukų gargždiškis Matas Valaika buvo vienas jauniausių, tad jam teko nelengva užduotis kovoti su vyresniais varžovais. Nepaisant to, M. Valaika yra vertas pagyrų, pelnė 3 taškus ir iškovojo 45-tą vietą.

B14 grupėje varžėsi trys Gargždų atstovai. Puikiai čia kovojo Žygimantas Staponas, kuris surinko 5,5 taško iš 9 galimų ir iškovo aukštą 11-tą vietą tarp 39 šios grupės dalyvių. Reikia pažymėti, kad Ž. Staponas savo reitingą pakėlė net per 69 punktus. Neatsilikti stengėsi ir Dominykas Lavrentjevas. Jis surinkęs 4 taškus pelnė 28-tą vietą. O Jordanui Norvilui šios varžybos buvo tarsi gera apžvalga. Jis dar niekada nebuvo kovojęs Lietuvos pirmenybėse, tad surinkti 2,5 taško (38 vieta) – irgi geras pasiekimas.

Su labiau patyrusiais Lietuvos šachmatininkais B16 amžiaus grupėje nelengva buvo kovoti Domantui Antužiui. Varžybose tarp 25 dalyvių D. Antužis buvo 24-tu reitingu. Tačiau jis nesijautė autsaideriu ir su visais kovojo garbingai. Negana to, sugebėjo surinkti 4 taškus iš 9 galimų ir pakilti iki 19-tos vietos. Savo reitingą Domantas pakėlė 37 balais.

Tarp vaikinų Gargždų gausioje delegacijoje buvo ir trys merginos. Visos jos savo grupėse pelnė garbės taškus, kovojo pagirtinai, tačiau liko tarp varžybų autsaiderių.

Šiose varžybose tarptautinių reitingų reikalavimus standartiniuose šachmatuose pirmą kartą įvykdė Domas Andrijauskas (numatomas reitingas – apie 1 300), Dovydas Spevak, Paulius Rusteika, Danielius Antužis ir Dominykas Lavrentjevas. Lauksime žinių iš FIDE apie berniukų reitingų patvirtinimą.

   Dėkojame Domo, Mato, Vytautės ir Jogailės, Danieliaus ir Domanto, Pauliaus bei Arvydo tėveliams, išvykoje lydėjusiems vaikus ir padėjusiems spręsti visus kylančius klausimus.

 

Akimirkos iš varžybų – Zigmo Bitino nuotraukose:

  

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 530 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,