Mano Gargždai



Rajone – Užgavėnių šėlionės (renginių gidas)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Kovo 5 d. bus minima viena linksmiausių ir archajiškiausių lietuvių švenčių – Užgavėnės. Šventės data apskaičiuojama atsižvelgiant į šv. Velykų datą, švenčiama visada antradienį.

 

Šiemet, kaip įprasta, Klaipėdos rajone netrūks vietų, kur bus galima pasilinksminti, dauguma miestelių šventę organizuoja nuo 18 val.

Dovilų etninės kultūros centre rengiamas vestuvinės mados festivalis, kurio kredo – „Viso svieto viengungiai – ženykitės!“. 18 val. – užsispyrėlės Morės sutramdymas simbolinio šeimos židinio liepsnose (etnocentro kiemelyje), 18.15 val. – naujausių vestuvinių tendencijų pristatymai (etnocentre).

Žiema Agluonėnuose bus varoma persirengėlių eitynėmis, po kurių miestelio sode lauks šokiai, dainos, žaidimai, varžytuvės, lašininio ir kanapinio kova bei šiupinys ir karšta arbata.

Smilgynai šiemet siūlys šokti į Užgavėnių laivą, kuriame – šokiai, dainos, šėliones, Morės deginimas ir blynų kepimas. Į laivą priimami tik persirengėliai.

Kovo 5 d., nuo 18 val. Kvietinių kaimo stadione vyks Užgavėnių šventė „Muorē – amėn...“.

Kretingalėje Užgavėnės bus švenčiamos su kapela „Grajus“ (nuo 18 val.).

Endriejave vyks šventė „Bėk žiemužė, bėk iš kiemo“. Nuo 13 val. iki 19 val. miestelio centre netrūks blynų, žaidimų ir visokių linksmybių.

Judrėnai kviečia švęsti visus didelius ir mažus, jaunus ir senus, biednus ir bagotus, tiesius ir kuprotus. Prie Veiviržėnų kultūros centro Judrėnų skyriaus žiema iš kiemo bus genama linksmomis dainomis ir šokiais. Šventė vyks nuo 13 val.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 311 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,