Logo
 Spausdinti šį puslapį

Lietuvos mokyklų žaidynėse kovėsi „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ estafečių atstovai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Vasario 13 dieną Gargždų „Minijos“ progimnazijos sporto salėje vyko rajono bendrojo ugdymo mokyklų „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ (DSV) estafečių varžybos. Kovojo tiek 2008, tiek 2006 metų gimimo ir jaunesni moksleiviai.

 

Į varžybas atvyko dviejų bendrojo ugdymo mokyklų atstovai, tai moksleiviai iš Gargždų „Minijos“ progimnazijos ir Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos.

Iš pradžių kovojo 2008 metų gimimo ir jaunesni moksleiviai. Nors daugelyje estafečių vyko atkakli kova, pajėgesni buvo Gargždų „Minijos“ progimnazijos DSV estafetininkai, aplenkdami savo varžovus penkeriose estafetėse iš aštuonių (rezultatas 13:11). „Minijiečius“ varžyboms paruošė kūno kultūros mokytojos Rasa Marcinkevičienė ir Reda Liužinienė.

Po to vyko vyresniųjų moksleivių (2006 metų gimimo ir jaunesnių) kovos. Čia „Minijos“ progimnazijos estafetininkų pranašumas buvo ryškesnis. Jie nugalėjo santykiu 15:9. Nugalėtojus varžyboms paruošė mokytoja Alina Vyšniauskienė.

Vasario 26 dieną ten pat vyko jau kaimo vietovių mokyklų analogiškos varžybos. Tarp 2008 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių įnirtinga kova dėl pirmos vietos vyko tarp Dovilų ir Vėžaičių pagrindinių mokyklų. Nugalėjo doviliškiai, laimėję penkias estafetes. Trijose estafetėse pirmi buvę vėžaitiškiai – antroje vietoje. Treti liko Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro estafetininkai.

Trys komandos pareiškė norą kovoti ir tarp vyresnių (gimusių 2006 metais ir jaunesnių) estafetininkų. Dar įnirtingesnė kova dėl pirmos vietos čia vyko tarp Endriejavo pagrindinės mokyklos ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos. Endriejavo jaunieji sportininkai nugalėjo tik vieno taško skirtumu. Antri – Veiviržėnai, treti – Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos estafetininkai.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

  

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,