Mano Gargždai



Valkataujantys šunys gąsdina praeivius

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Portalą mano-gargzdai.lt pasiekė susirūpinusios skaitytojos laiškas apie tai, kad Gargžduose per prastai rūpinamasi palaidais šunimis.

 

„Dažnai tenka vaikštinėti po Gargždus su vaiku ir beveik kasdien kyla klausimas – ar kas nors mūsų mieste rūpinasi palaidais šunimis, tiksliau, kam tai turėtų rūpėti ir ar rūpi? Aš suprantu, kad kiekvienoj pakrūmėj nepastatysi atsakingo asmens, bet yra tokių kiemų, kur šunys nuolat vaikšto po visą gatvę, nes yra nepririšti. Mano pačios kaimynai augina nemažos veislės šunį, kuris laksto jų kieme (nuosavas kiemas), bet neretai būna ir taip, kad šuo išeina, nes vartai dažnai yra atviri, ir tikrai nedžiugina praeivių. Jis neagresyvus, bent kol kas tokių atvejų nebuvo, bet jei aš pirmąkart eičiau šia gatve ir sutikčiau tokį „praeivį“, tai tikrai siaubo apturėčiau. O dažnai ir apturiu, ypač Kvietinių ir Vasario 16-osios gatvėse. Kai kurie šunys tikrai nedidelių veislių, bet menkas malonumas man vaiką pusę kelio nešti pro tuos palei kojas skalijančius šunis. Ir situacija tokia – jau keli metai, nemažėja tų palaidų šunų, deja. Negi turi įvykti nelaimė, kad būtų atsižvelgta į įstatymą, kad visi šunys be išimčių lauke gali būti tik prisegti prie pavadėlio?“, – laiške klausia gargždiškė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

 

Benamiais ar palaidais šunimis turi rūpintis seniūnijos.

Gargždų seniūnijos seniūno pavaduotojas Justinas Donauskas informavo, kad 2013 metais Gargždų seniūnijoje buvo pagauti ir išvežti 25 gyvūnai: 22 šunys ir 3 katės. Tam panaudoti 2 428,97 Lt. Yra sudaryta sutartis su individualia gyvūnų globos įmone „Nuaras“.

Seniūno pavaduotojas pasakojo, kad ne visada lengva palaidus šunis sugaudyti.

„Būna piktavališkai žmonės išmeta šunis. Kartais kiti pasakoja, kad matė sustojusią mašinėlę, iš kurios kažkas paleido gyvūną, ir nuvažiavo. Atsiranda ir šiaip. Kartais gaudant šunis tenka ilgai vargti. Jie tarsi nujaučia grėsmę. O prieš porą metų buvo taip, kad ir „Nuaras“ buvo atvažiavęs, ilgai gaudėme šunį, o šis įbėgo į kiemą ir lyg skradžiai žemę prasmego. Visko pasitaiko“, – prisiminė J. Donauskas.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 273 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,