Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos apskrities policija primena apsisaugojimo nuo sukčių būdus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Policijos pareigūnai dar kartą primena, jog būtina saugoti savo turtą bei žinoti galimus sukčių veikimo metodus ir nepakliūti į jų pinkles.

 

Pastaruoju metu paplitę du sukčiavimo metodai – pirmasis, vadinamas „Alio, mama“ kuomet socialiniu darbuotoju, pareigūnu, mediku ar kitu asmeniu apsimetę sukčiai skambina dažniausiai senyvo amžiaus žmonėms bei nurodę įvairias priežastis atvyksta pas juos į namus ir pasiima turėtus grynuosius pinigus. Ypač dažnai nuo tokio sukčiavimo būdo nukenčia senyvo amžiaus asmenys, todėl prašome rasti laiko pasikalbėti su savo senyvais tėvais, seneliais, kaimynais ir patarti jiems kaip apsisaugoti sulaukus tokio pobūdžio skambučių.

Kitas pastaruoju metu suaktyvėjęs sukčiavimo būdas – kuomet internetu ketinantis parduoti savo daiktą (fotoaparatą, telefoną, dviratį, kompiuterį ar kt.) asmuo, sutaria su tariamu pirkėju dėl prekės pardavimo, ir pastarajam atsiuntus neva padaryto bankinio pavedimo kopiją, neįsitikinęs, jog pinigai tikrai pasiekė pardavėjo sąskaitą, perduoda savo prekę. Dažniausiai paaiškėja, jog pavedimas suklastotas ir jokių pinigų nėra. Patariame parduodant asmeninius daiktus, pirmiausia įsitikinti jog gavote pinigus, o tik tuomet sutarti dėl prekės perdavimo. Kilus įtarimams, jog bandoma sukčiauti, prašome kreiptis į policijos pareigūnus.

Tuo tarpu Klaipėdos apskrities Bendruomenės pareigūnės teigia nuolat lankančios rajone esančius paslaugų centrus, bibliotekas, gyventojų bendruomenes ir primenančios būdus kaip atpažinti galimus sukčius ir kokių priemonių imtis. Pasak Klaipėdos rajono Bendruomenės pareigūnių Rasos Matevičienės ir Silvijos Šilinskės, gyventojams, ypač senyvo amžiaus, būtina nuolat priminti galimo sukčiavimo grėsmes, mat neretai pasitikima kito žmogaus žodžiu ir padorumu, o vėliau nukenčiama. Tačiau džiugina tai, jog ypač mažesnėse bendruomenėse gyventojai noriai išklauso pareigūnų pateikiamą informaciją, ja dalinasi su kitais asmenimis ir rūpinasi savo ir kaimynų saugumu.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,