Logo
 Spausdinti šį puslapį

Moksleivių smiginio varžybose virė atkaklios kovos (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Kovo 7 dieną Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių Klaipėdos rajono bendrojo ugdymo mokyklų smiginio varžybos. Jose dalyvavo 9 merginų ir 11 vaikinų komandos (po du žaidėjus kiekvienoje).

 

Vaikinų varžybose Iš pradžių visos komandos burtų keliu buvo suskirstytos į 4 pogrupius. Iš čia po dvi geriausias pateko į tolimesnį etapą, kur atkrentamąja sistema kovojo dėl nugalėtojų titulo. Pogrupiuose buvo kovojama iki 2 laimėtų setų, o nuo pusfinalio – iki trijų laimėtų setų.

Vaikinų grupėje iki finalinio ketverto buvo daug atkaklių kovų. Atkrintamųjų varžybų jau pirmame etape likimas suvedė kovoti pajėgiausias praėjusių metų dvi komandas – Priekulės ISG ir „Vaivorykštę“. Nugalėjo „vaivorykštiečiai“. Tačiau ir jų likimas nepagailėjo – jau kitame etape jie pralaimėjo Dovilų pagrindinės mokyklos komandai bei liko kovoti tik dėl trečios–ketvirtos vietų. Į finalinį ketvertą kiek netikėtai prasimušė Šiūparių ir Dituvos komandos, kurių mačas buvo išties dramatiškas. Nugalėjo šiūpariškiai rezultatu 3:2, ir tai tik perėmę persvarą paskutiniais metimais. Negana to, Šiūparių smiginininkai kovoje dėl pirmos vietos metė iššūkį ir doviliškiams, kur visgi nugalėjo pastarieji, rezultatu 3:2. Tad nugalėtojai – Dovilų pagrindinės mokyklos smiginio atstovai Airidas Skirsgilas bei Deividas Valančius. Juos į varžybas atlydėjo mokytojas Tomas Kojelis.

Merginų grupėje komandos po tris buvo paskirstytos į tris pogrupius. Nugalėtojos iškart pateko į atkrintamąsias varžybas, o ketvirtoji komanda buvo renkama iš trijų antrąsias vietas pogrupiuose laimėjusių komandų. Tiesioginius kelialapius iškovojo Priekulės ISG, Dituvos ir „Kranto“ merginos. O paskutinį dalijosi Veiviržėnų, Vėžaičių ir „Vaivorykštės“ komandos. Laimingoji buvo „Vaivorykštės“ komanda, laimėjusi trijų komandų vieno lego persirungimą. Sėkmės pakylėta, „Vaivorykštės“ merginų komanda pusfinalyje rezultatu 3:2 įveikė „Krantą“ ir pateko į finalą. Nelengvą pergalę pasiekė ir Priekulės ISG merginos. Jos 3:1 įveikė Dituvą. Atkaklūs buvo ir finalinis mačas bei mačas dėl 3–4 vietų. Priekuliškės visgi įrodė savo pranašumą prieš „Vaivorykštę“ rezultatu 3:1. Tokiu pat rezultatu ir kovoje dėl 3–4 vietos Dituva laimėjo prieš „Krantą“. Priekulės ISG garbę gynė jau buvusi Lietuvos mokyklų žaidynių prizininkė Gintarė Jauraitė. Jai puikiai talkino Andželika Galdikaitė. Nugalėtojas varžyboms parengė mokytojas Antanas Rimkus.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,