Mano Gargždai



Čiupkite gerą rašiklį ir rytoj skubėkite rašyti Nacionalinio diktanto

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Visi lietuvių kalbos mylėtojai vėl bus kviečiami pasitikrinti žinias tradiciniame Nacionalinio diktanto konkurse. VšĮ Pilietinės minties instituto organizuojamas konkursas vyks vasario 22 dieną. Diktantas bus transliuojamas per LRT radijo pirmąją programą ir internetu 11 val.

 

Mūsų rajone šis konkursas kasmet sulaukia gana didelio dalyvių skaičiaus. Tradiciškai jis bus rašomas J. Lankučio viešosios bibliotekos filialuose, tačiau šiemet – tik Gargždų centrinėje bibliotekoje ir Vaikų literatūros skyriuje, Priekulės ir Kalotės skyriuose.

Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė informavo, kad, norint rašyti diktantą, iš anksto registruotis nereikia. Visi norintieji galės jį rašyti, patiems tereikia pasirūpinti geru rašikliu.

Mokiniai šiemet diktantą kviečiami rašyti mokyklose. Švietimo ir mokslo ministerija gausiausiai ir aktyviausiai Nacionaliniame diktante dalyvavusiai  ir mažiausiai klaidų padariusiai klasei skirs prizą – dviejų dienų kelionę į Karaliaučiaus kraštą ir į Tolminkiemį.

Nacionalinio diktanto organizavimo mokyklose aprašas.

Kviečiame aktyviai dalyvauti, – juk šiemet – Kristijono Donelaičio, budinusio mus keltis, raginusios netinginiauti ir didžiuotis savo tauta bei savąja kalba, metai!

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio. Šiemet registruotis atskiroje kategorijoje ir rašyti diktantą kviečiami ir įmonių atstovai. Jos varžysis atskiroje grupėje „Lietuvos įmonės – už pagarbą lietuvių kalbai“.

Norinčios dalyvauti diktanto konkurse įmonės turėtų susisiekti su organizatoriais. Daugiau informacijos www.diktantas.lt. Gausiausiai dalyvavę ir mažiausiai klaidų padarę įmonių kolektyvai bus paskelbti ištaisius pirmojo etapo darbus.

Į diktanto finalą kviečiami geriausiai diktantą parašę asmenys. Finalo dalyviai varžosi raštingiausio moksleivio, raštingiausio suaugusiojo bei raštingiausio užsienio lietuvio kategorijose.

Kaip ir pernai, diktantą bus galima rašyti namuose ir išsiųsti jį organizatoriams paštu iki vasario 24 dienos imtinai. Tiesa, rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo.

Projekto organizatoriai paštu gautus diktantus įsipareigoja patikrinti, ištaisyti ir išsiųsti autoriams.

Rašiusieji savarankiškai diktantus turėtų siųsti adresu:

Nacionalinio diktanto konkursui

AB Lietuvos paštas

J. Jasinskio g. 16

03500 Vilnius

Nacionalinis diktantas organizuojamas kartu su ilgamečiais projekto partneriais – DELFI, LRT, AB Lietuvos paštu, Švietimo ir mokslo ministerija, Užsienio reikalų ministerija, Valstybine lietuvių kalbos komisija. Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Diktanto tekstas bus paskelbtas vasario 25 dieną svetainėse www.diktantas.lt, www.vlkk.lt ir DELFI. Kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai.

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 128 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,