Mano Gargždai



VRK ragina rinkėjus iš anksto pasidomėti, kur jiems balsuoti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo 9 straipsnis numato, kad iš savivaldybių biudžetų lėšų apmokama už balsavimo patalpų išlaikymą, balsavimo patalpų įrengimo inventoriaus įsigijimą ir išsaugojimą.

 

2018 m. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), Lietuvos savivaldybių asociacija ir Lietuvos neįgaliųjų forumas pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo rinkimų srityje. Memorandumu buvo sutarta siekti, kad 2019 m. rinkimuose ne mažiau kaip 50 procentų balsavimo patalpų būtų pritaikytos negalią turintiems asmenims.

Savivaldybės peržiūrėjo turimas patalpas ir daugumą tų, kurios neprieinamos negalią turintiems asmenims, pakeitė kitomis arba, pagal galimybes, jas pritaikė. Šiuo metu 1 327 iš 1 970 rinkimų apylinkių ( t. y. 67,4 proc.) yra pritaikytos rinkėjams su negalia.

Artėjant savivaldybių tarybų pakartotiniam balsavimui, kuris vyks šį savaitgalį, kovo 17 d., rinkėjai yra kviečiami susipažinti su rinkimų apylinkių, pritaikytų asmenims su negalia, žemėlapiu.

Žemėlapyje pateikiama informacija yra aktuali ne tik asmenims su negalia, bet tiems, kurie atvykti balsuoti ketina kartu su mažamečiais vaikais vežimėliuose, taip pat asmenims, kuriems dėl sveikatos būsenos ar kitų priežasčių galimybė laipioti laiptais yra ribota.

Apylinkę, kurioje rinkėjų būtų patogiausia balsuoti rinkėjai gali sužinoti ir paskambinę VRK informacijos numeriu 1855.

Atsižvelgiant į tai, VRK ragina rinkėjus, ypatingai turinčiuosius papildomų poreikių, iš anksto pasidomėti, į kurią rinkimų apylinkę rinkimų dieną rinkėjui būtų patogiausia vykti balsuoti.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 305 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,