Mano Gargždai



„Gargždų pramogos SC“ kausis dėl čempionų titulo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Gargždų pramogos SC“ nuotr. „Gargždų pramogos SC“ nuotr.

Sekmadienį 2018–2019 m. „Betsafe Futsal“ A lygos sezono atkrintamosiose varžybose paaiškėjo finalo dalyviai. Dėl geriausios komandos vardo susigrums Kauno „Vyčio“ ir „Gargždų pramogos SC“ klubai.

 

Šiais metais pakeistas varžybų formatas pateikė įspūdingas pusfinalio dvikovas, kuriose prireikė ir pratęsimų.

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse Kauno „Vytis“ iškovojo pergalę prieš Vilniaus „TurboTransfers“ komandą rezultatu 2:1, tačiau šiandien antrosiose rungtynėse Prienuose vilniečiai triumfavo minimaliu rezultatu 1:0.

Rungtynių pradžioje „Vytis“ stengėsi siekti greito įvarčio, tačiau vilniečiai drausmingai gynėsi ir vertė varžovus smūgiuoti iš toli, o tokie smūgiai Mariui Šalkauskui didelių problemų nekėlė. Tiesa, „TurboTransfers“ savų progų pirmoje rungtynių dalyje beveik neturėjo, nors kurį laiką rungtyniavo su penkiais aikštės žaidėjais.

Antrojo kėlinio pradžioje „Vytis“ vėl pamėgino paspausti varžovus ir išsiveržti į priekį, tačiau tą padarė ne kauniečiai, o vilniečiai. Sužaidus kiek daugiau nei pusę antrojo kėlinio, greitos atakos metu įvartį pelnė ir svečių komandą į priekį išvedė Edvinas Mučinis.

Netrukus po įvarčio „TurboTransfers“ liko be trenerio ir be komandos kapitono. Iš pradžių raudona kortelė buvo parodyta Justui Gulbinui, o visai netrukus iš aikštės išvytas buvo ir komandos vyriausiasis treneris Marijus Rimas.

Aikštėje likę trise Vilniaus komandos futbolininkai atsilaikė, įvarčio nepraleido ir po 40 minučių kovos viskas persikėlė į pratęsimą, kuriame jau dominavo Lietuvos čempionai.

Iš pradžių du įvarčius pelnė brazilas Cleitonas, vėliau du kartus pasižymėjo Lukas Sendžikas, o vieną įvartį pridėjo Leandro. Pratęsimą „Vytis“ laimėjo 5:0 ir žengė į finalą.

 

Rungtynių statistika:

„Vytis“ – „TurboTransfers“ 0:1 (po pratęsimo – 5:0)

Prienų sporto arena

Įvartis: 33 min. E. Mučinis (0:1)

Pratęsimo įvarčiai: 42 min. Cleiton (1:0), 43 min. Cleiton (2:0), 48 min. L. Sendžikas (3:0), 49 min. Leandro (4:0), 49 min. L. Sendžikas (5:0).

 

Tuo tarpu prieš antrojo pusfinalio atsakomąsias rungtynes netrūko intrigos. Pirmosiose rungtynėse „Gargždų pramogos SC“ klubas 7:6 svečiuose įveikė „Jonavos Vikingus“, tačiau namuose turėjo pripažinti jonaviečių pranašumą 1:5. Tai žiūrovams padovanojo įspūdingą pratęsimą, kuriame šeimininkai sugebėjo laimėti 2:0.

Gargždiškiai startavo sėkmingai ir jau pirmąją rungtynių minutę išsiveržė į priekį po stipraus ir tikslaus Aurelijaus Staponko smūgio į vartus.

Tačiau kėliniui einant į pabaigą „Vikingai“ atsitiesė. 16 minutę po įžaisto kampinio Jurijus Jeremejevas gražiu smūgiu vienu lietimu nuginklavo vartininką. Po dviejų minučių svečiai išsiveržė į priekį po nenatūralaus salės futbole įvarčio – Paulius Osauskas puikiai galva nukreipė vartininko perduotą kamuolį į vartus.

J. Jeremejevui netrukus nepavyko realizuoti paskirto baudos smūgio, bet paskutinę kėlinio minutę sugebėjo atlikti rezultatyvų perdavimą Eisvinui Utyrai, kuris pelnė trečią „Vikingų“ įvartį.

Po pertraukos Jonavos komanda dar labiau išaugino savo persvarą – įvarčiais pasižymėjo J. Jeremejevas ir Laurynas Stonkus. Pats įvarčio autorius vėliau sulaukė dviejų geltonų kortelių už taisyklių pažeidimus ir „Vikingai“ liko žaisti mažumoje, bet persvarą išlaikė ir rungtynėse buvo žaidžiamas pratęsimas.

Pratęsime abi komandos turėjo savų progų, bet rezultatas išliko 0:0. 48 minutę Mantas Perepliotovas įspūdingu šūviu iš savo aikštės pusės nuginklavo vartininką. Paskutinę pratęsimo minutę Darius Zubauskas antruoju įvarčiu užtvirtino Gargždų komandos triumfą pusfinalyje.

 

 

Rungtynių statistika:

„Gargždų pramogos SC“ – „Jonavos Vikingai“ 1:5 (po pratęsimo 2:0)

Gargždų miesto Policijos salė

Įvarčiai 1 min. A. Staponka (1:0), 16 min. J. Jeremejev (1:1), 18 min. P. Osauskas (1:2), 20 min. E. Utyra (1:3), 22 min. J. Jeremejev (1:4), 25 min. L. Stonkus (1:5).

Pratęsimo įvarčiai: 48 min. M. Perepliotovas (1:0), 50 min. D. Zubauskas (2:0).

 

Finalo rungtynių ir rungtynių dėl 3 vietos tvarkaraštis:

Pirmosios rungtynės: Kovo 23–24 d.

Antrosios rungtynės: Kovo 30–31 d.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 299 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,