Mano Gargždai



Gargžduose – antrasis stendinių modelių konkursas (programa)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
GVJLC stendinio modeliavimo vadovas su ugdytiniais nekantriai laukia jau kitą savaitę vyksiančio konkurso. V. Šleiniūtės nuotr. GVJLC stendinio modeliavimo vadovas su ugdytiniais nekantriai laukia jau kitą savaitę vyksiančio konkurso. V. Šleiniūtės nuotr.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras bei neformali jaunimo grupė „Gargždų guliveriai“ kovo 29–31 dienomis organizuoja popierinių stendinių modelių konkursą, antrus metus iš eilės vyksiantį „Vaivorykštės“ gimnazijos aktų salėje.

 

Praėjusiais metais konkursas Gargžduose, surengtas po dešimtmečio pertraukos, sulaukė nemažai dalyvių bei žiūrovų dėmesio ir, anot organizatorių, pavyko puikiai, todėl nuspręsta jį padaryti tradiciniu. Rengti konkursą Gargžduose ir simboliška – būtent čia įvyko apskritai pirmasis šalyje popierinių stendinių modelių konkursas.

„Viskas pernai pavyko sekundžių tikslumu, nes važinėdami po konkursus užsienyje su kolega, „Gargždų guliveriai“ nariu Evaldu Venckausku prikaupėme gerosios patirties, pamatėme, ko daryti nereikėtų“, – teigė vienas organizatorių, Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo būrelio vadovas Pranas Sungaila.

Šiemet konkurso rengėjai laukia dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, planuoja prisijungti ir ukrainiečiai. Per pirmas tris registracijos dienas savo dalyvavimą jau patvirtino 60 žmonių, palyginimui, praėjusiais metais sulaukta 22 dalyvių.

Anot P. Sungailos, į konkursą atvyks daugiau užsieniečių nei lietuvių: „Mūsų šalyje populiaresni plastikiniai modeliai – juos daryti paprasčiau, labiau pritaikyta aplinka, didesnė priedų gamyba.“

Dalyvių laukia jau paruošti prizai – taurės, medaliai, diplomai, dėl kurių bus varžomasi keturiose amžiaus grupėse: jauniausi modeliuotojai – vaikai iki 9 m.; vaikai nuo 9 iki 13 metų; jaunimas (14–18 m.); suaugę (virš 18 m.). Nugalėtojus rinks 3 komisijos, į kurias stengiamasi įtraukti kuo daugiau jaunimo.

„Jaunuoliai turi išmokti vertinti ne tik savo, bet ir kitų darbus. Praėjusiais metais su užduotimi jie susitvarkė puikiai – atvykę svečiai iš Lenkijos džiaugėsi jaunimo indėliu“, – pasakojo P. Sungaila, pridūręs, kad dovanų atsiveš ir į konkursą atvyksiantys dalyviai, taip pat, kaip ir pernai, bus teikiamas žiūrovų simpatijų prizas.

Konkurso pradžia numatyta kovo 29 d., kada atvyks pirmieji dalyviai. Oficialus konkurso atidarymas – kovo 30 d. 14 val., kuomet gimnazijos kieme savo programą pristatys Klaipėdos karybos istorijos klubas, rekonstruojantis praeities mūšius.

Renginio metu pasirodys Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro kolektyvai – breiko, dailės, dainavimo, rūbų dizaino studijų atstovai. Vyks ir modeliavimo prekių mugė, kur bus galima įsigyti ne tik lietuviškų žurnalų, bet ir iš Lenkijos atvyksiančių leidėjų prekių. Žiūrovai laukiami kovo 30 d. nuo 14 val. ir kovo 31 d. nuo 9 val. Įėjimas – nemokamas.

„Konkurso dalyviams planuojama ekskursija po Gargždų miestą, užsieniečiai nori apžiūrėti ir mūsų studiją, išvysti, kokiomis sąlygomis dirbame. Kaimo turizmo sodyboje „Gribžė“ apsistojusiems dalyviams „Brožių virtuvė“ tieks nacionalinius lietuviškus pietus“, – atskleidė P. Sungaila.

Išsamesnę informaciją apie renginį rasite: http://kvaksiuk.com/forum-lt/

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 313 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,