Mano Gargždai



Prasidėjo pajamų deklaravimas: sutriko VMI tinklapio veikla

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Andriaus Ufarto/delfi.lt nuotr. Andriaus Ufarto/delfi.lt nuotr.

Kovo 20 d., oficialiai prasidėjus gyventojų pajamų mokesčio deklaravimo laikotarpiui, sutriko Valstybinės mokesčių inspekcijos tinklalapio veikla.

 

Pranešama, kad dėl didelio vartotojų skaičiaus, sistema susidūrė su sunkumais. Taip nutinka jau ne pirmą kartą. Bandant prisijungti prie asmeninės paskyros, kartais tai pavyksta, kartais – ne. Svetainė stringa įvairiose deklaracijų pateikimo pakopose. Kol kas neveikia ir bendrasis VMI puslapis. VMI žada spręsti iškilusius trikdžius.

Gyventojai nuo trečiadienio gali deklaruoti 2018-ųjų pajamas. Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) elektroninio deklaravimo sistemoje pateiks suformuotas preliminarias pajamų mokesčio deklaracijas. Šiemet VMI gyventojams yra parengusi 1,9 mln. preliminarių deklaracijų, iš kurių 1,4 mln. reikės tik patvirtinti vienu mygtuko paspaudimu – į jas bus sukelti visi duomenys.

Pateikdami deklaracijas gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permoką gali susigrąžinti darbuotojai, kuriems buvo pritaikytas per mažas metinis neapmokestinamųjų pajamų dydis, taip pat mokėję gyvybės draudimo, studijų ar pensijų įmokas, palūkanas už būsto paskolą.

Deklaracijas privalo pateikti gyventojai, kurie praėjusiais metais užsiėmė individualia veikla ar gavo pajamų, nuo kurių būtina sumokėti mokesčius, kuriems pritaikytas per didelis neapmokestinamasis pajamų dydis, individualių įmonių, ūkinių bendrijų, mažųjų bendrijų savininkai.

Deklaruojantieji pajamas gali skirti paramą – 2 proc. ne pelno siekiančioms organizacijoms arba 1 proc. partijoms. Pajamų deklaravimas kasmet prasideda apie kovo vidurį ir baigiasi gegužės 2-ąją.

 

Prašo kantrybės

VMI atstovė spaudai Rūta Asadauskaitė DELFI sakė, kad šiuo metu sistemos gali strigti dėl to, kad yra maksimaliai apkrautos.

„Gali būti, kad sistema stringa, kadangi prisijungimų skaičius iš tikrųjų šiuo metu yra maksimaliai didelis. Daug žmonių jungiasi vienu metu, dėl ko yra galimi greitaveikos sutrikimai. Pati sistema veikia, bet prisijungimas, gali būti, nebus galimas iš pirmo karto, o gyventojui gali tekti šiek tiek palaukti“, – sakė R. Asadauskaitė ir gyventojų prašė kantrybės.

Jos teigimu, šiuo metu dedamos visos pastangos, kad viskas vyktų kuo sklandžiau: „Šiuo metu bandome spręsti priežastis, kad tuos trikdžius kuo greičiau pašalintume.“

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 398 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,