Mano Gargždai



Ilgai laukti pokyčiai – pradedama tvarkyti Gargždų autobusų stotį

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Projekto vizualizacija Projekto vizualizacija

Nors naujai išrinkta miesto valdžia į pirmąjį Tarybos posėdį rinksis tik po 15 dienų, darbus skubama pradėti nedelsiant – jau rasta išeitis ilgus metus nerimą kėlusiam Gargždų stoties klausimui.

 

Kelis metus politikai vis negalėdavo susitarti dėl vienos didžiausių miesto gėdų – Gargždų autobusų stoties. Nors niūraus pastato vaizdas pamažu keisdavosi: nugriautas stogas, sutvarkyti privažiavimai autobusams, stotis atvykusius į miestą vis tiek gąsdino, tad atėjus naujai valdžiai nuspręsta pagaliau imtis realių priemonių.

Nekilnojamojo turto vystytojas UAB „Bazaar“ miesto valdžiai pateikė viliojantį pasiūlymą – vos už 5 mln. eurų nušauti du zuikius – sutvarkyti stotį ir turgų, kuris irgi ne vienus metus esti kritinės būklės.

Kazlų Rūdos priemiestyje registruota įmonė jau netrukus pradės Gargždų autobusų stoties griovimo darbus, vietoje jos bus pastatytas naujas, modernus paviljonas su kioskeliais turgaus prekeiviams. Atnaujintas, šviesus, išskirtinės formos, pastatas pakeis miesto veidą – tikimasi sulaukti ir daugiau turistų, kuriuos vilios ne tik moderni stotis, bet ir geras kainas paviljone siūlantys turgaus prekeiviai, žalios poilsio stotelės su patogiais suoliukais. Lauke įrengtos šviečiančios informacinės lentelės informuos keleivius apie autobusų maršrutus ir produktų kainas turguje. Skaičiuojama, kad miesto ekonomika dėl atvykstančiųjų skaičiaus didėjimo per metus išaugs iki 100 tūkst. Eur.

„Jau laukiame persikėlimo į naujas prekybos vietas, tikimės, kad čia sulauksime daugiau pirkėjų, jiems nebereikės kęsti apgriuvusio turgaus vaizdo, viskas bus nauja ir modernu“, – pokyčiais džiaugėsi keletą metų turguje daržovėmis prekiaujantis Dobilas Burokas.

Senosios turgavietės laukiantis likimas – sulyginimas su žeme. Atsirasiančioje tuščioje vietoje bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, jų poreikis mieste – didžiulis.

Pokyčiai mieste, planuojama, įvyks iki metų galo. Politikai prasitarė, kad jei pavyks įgyvendinti projektą, atidarymo proga mieste bus rengiama didelė šventė.

 

Darbai jau vykdomi. Redakcijos nuotr.

 

Mieli skaitytojai, sveikiname Juokų (melagių) dienos proga. Deja, ši naujiena – Balandžio 1-osios pokštas, realių pokyčių mieste dar teks palūkėti.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 270 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,