Mano Gargždai



LVAT: maksimalios nuolaidos netaikiusi internetinė parduotuvė klaidino vartotojus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Trečiadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė apeliacinį bendrovės „Pigu“ skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą, kuriuo buvo patvirtinta, kad Konkurencijos taryba pagrįstai skyrė įmonei 5 400 Eur baudą už klaidinančios reklamos skleidimą.

 

Konkurencijos taryba nustatė, kad 2015 m. liepos 29 d. internete ir naujienlaiškyje bendrovės skleista reklama „Didysis vidurvasario išpardavimas; Kvepalų ir buitinės technikos super pasiūlymai vienai dienai!; iki – 80 %“; „SUPER pasiūlymas! Kvepalai ir buitinė technika iki – 80 % pigiau!“ klaidino pirkėjus. Vartotojams buvo siūloma įsigyti dviejų skirtingų kategorijų prekių pigiau, tačiau paaiškėjo, kad su maksimalia 80 proc. nuolaida akcijos metu buvo siūlomi tik vieni kvepalai iš 171 skirtingo pavadinimo šių prekių, o buitinei technikai aukščiausia taikyta nuolaida (pagal pigu.lt tinklalapyje nurodytą informaciją) siekė tik 58 proc.

LVAT teisėjų kolegija pritarė pirmosios instancijos teismo išvadai, kad tokią reklamą pamatę vartotojai galėjo tikėtis rasti pakankamai prekių su nurodomomis 80 proc. nuolaidomis, kurios bus taikomos tiek kvepalams, tiek buitinei technikai. Pripažinta, jog vartotojų atžvilgiu nėra teisinga skleisti informaciją apie taikomą nuolaidą iki 80 proc., jei ši galioja tik vienai prekei, arba vos 0,58 proc. į akciją įtrauktų kvepalų asortimento, o buitinei technikai – apskritai netaikoma, todėl „Pigu“ pagrįstai nubausta už Reklamos įstatymo pažeidimą.

LVAT sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 281 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,